Νέο βραβείο για τον Γ. Αυγερόπουλο

Το πρώτο βραβείο απέσπασε το «Δέλτα, οι βρώμικες δουλειές του πετρελαίου» του Γιώργου Αυγερόπουλου στο Ecovision Festival 2007, που πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο της Σικελίας από τις 31 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου. Το Ecovision είναι ένα από τα νεαρότερα και πλέον φιλόδοξα ευρωπαϊκά φεστιβάλ και ένα από τα λίγα που η θεματική τους, είναι προσανατολισμένη στα οικολογικά προβλήματα του πλανήτη.
Νιώθεις μια ανάταση όταν συνάδελφοι σαν τον Γιώργο Αυγερόπουλο βραβεύονται, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό για τη δημοσιογραφική τους δουλειά. Και αυτό όχι γιατί ξελασπώνουν τον κλάδο από τις… αμαρτίες που κουβαλάει – άλλωστε κάτι τέτοιο, δεν μπορεί να το καταφέρει μόνος του ένας άνθρωπος, αλλά επειδή χαρίζει ελπίδα σε εκείνους που επιμένουν – κόντρα στο ρεύμα, να κάνουν σοβαρή δημοσιογραφία.
Να θυμίσουμε ότι είναι το τρίτο διεθνές βραβείο που κερδίζει το «Δέλτα»: προηγήθηκαν το βραβείο στο Φεστιβάλ FIPA της Γαλλίας τον περασμένο Ιανουάριο και το βραβείο στο Human Rights Film Festival της Γενεύης τον Μάρτιο.

Comments are closed.