ΒΑΝity Fair

Η ομάδα ΒΑΝ φαίνεται ότι είχε κάνει μια πολύ καλή πρόγνωση το σεισμού που έπληξε την Πελλοπόνησο. Όμως η ομάδα δικαίως ή αδίκως έχει επιλέξει να κάνει τις όποιες ανακοινώσεις της στο εξωτερικό. Το ελληνικό σεισμολογικό κατεστημένο θεσμικό και μη εδώ και 20 χρόνια βγάζει μπιμπίκια και μόνο στο άκουσμα της λέξης ΒΑΝ. Αποτέλεσμα; Η μεν ομάδα να βγαίνει συχνά πυκνά είτε μέσω ανακοινώσεων είτε μέσω φίλα προσκείμενων επιστημόνων και να λέει “ορίστε εμείς τα λέγαμε” οι δε επίσημοι φορείς να λένε εμάς δεν μας απέστειλαν κανένα χαρτί και δεν μας έκαναν καμία ενημέρωση και δεν μπορούμε να κάνουμε σερφιγκ στα sites του εξωτερικού και στον ξένο Τύπο για να δούμε δημοσιεύσεις και μελέτες που αφορούν την Ελλάδα και αν δούμε κάτι να ανησυχήσουμε ή να ξεσηκώσουμε τον κόσμο. Επίσης κατηγορούν για πολλά και διάφορα την ομάδα ΒΑΝ. Αποτέλεσμα;
Αυτό που ζούμε και σήμερα με τους μεν να λένε εμείς τα λέμε εδώ και μήνες και τους δε να λένε δεν μας είπε κανείς τίποτε αλλά και αυτά που κατά καιρούς μας λένε είναι αοριστολογίες που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να υπάρξει κάποια οργανωμένη αντίδραση του κρατικού μηχανισμού.
Επειδή του θέμα είναι σοβαρό θα πρέπει η ομάδα του ΒΑΝ να σπάσει κάποια στιγμή το εμπάργκο στην ενημέρωση και να μιλήσει ανοικτά τόσο για τον συγκεκριμένο σεισμό που όλα δείχνουν ότι είχε προβλέψει αλλά και γενικότερα για ότι συμβαίνει και ότι εκείνοι θεωρούν ότι συμβαίνει στην Ελλάδα στον χώρο της έρευνας, της πρόληψης και της αντιμετώπισης των σεισμών. Αναλόγως πρέπει να δράσουν και οι επίσημοι φορείς και να απαντήσουν ξεκάθαρα για την ομάδα ΒΑΝ αν είναι ή δεν είναι αξιόπιστη. Δεν αντέχει άλλο η χώρα την πολιτική της επιστημονικής ματαιοδοξίας, τους επιστημονικούς διαξιφισμούς και τις επιστημονικές κόντρες και εγωισμούς την στιγμή που κουνιέται η γη συνεχώς και που θρηνούμε κάθε φορά νεκρούς.

Comments are closed.