Τικ Τακ, τικ, τακ….

Τα μηνύματα από τα γκάλοπ είναι πλέον σαφή και σε περίπτωση που δεν γίνουν διπλές εκλογές όπως πολλοί πιστεύουν στις ευροεκλογές είναι πολύ πιθανό να έχουμε για πρώτη φορά μια πραγματική ανατροπή του σύγχρονου πολιτικού σκηνικού. Η “ελευθεριότητα” των ευροεκλογών στις οποίες οι πολίτες άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο ρίχνουν ψήφο διαμαρτυρίας στο πολιτικό κατεστημένο είναι πολύ πιθανό αυτή τη φορά να οδηγήσει σε μεγάλες εκπλήξεις. Η χθεσινή δημοσκόπηση που προέβαλε το MEGA στην “Ανατροπή” δείχνουν ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν πάρει όχι απλώς φόρα αλλά κατηφόρα…
Μπορεί η ΝΔ να συνεχίσει να προηγείται και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ αλλά πλέον ίσα που αγγίζει το ψυχολογικό όριο του 30%.
Για το δε ΠΑΣΟΚ, τι να λέμε αυτοί πλέον ζουν σε ένα δικό τους κόσμο ασχολούμενοι με ομίλους, συνέδρια και άλλες αθλοπαιδειές. Κάποιος γνωστός βλέποντας τι συνέβαινε κατά την διάρκεια της εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ έλεγε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι έτσι που το πάνε αυτοί στις ευροεκλογές χτυπάνε με άνεση το…20%. Όπως πάνε τα πράγματα ένα τέτοιο ποσοστό μπορεί τελικά να θεωρηθεί και επιτυχία στην Χαριλάου Τρικούπη το βράδυ των ευροεκλογών.
Με δεδομένο ότι από μεθαύριο που ανοίγουν οι δικογραφίες της υπόθεσης Ζαχόπουλου, με το σκάνδαλο της Siemens σε εξέλιξη και με τις αποφάσεις για το ασφαλιστικό να βρίσκονται πλέον σε τελική φάση από την κυβέρνηση είναι δεδομένο ότι η φθορά του πολιτικού συστήματος και των δύο μεγάλων κομμάτων θα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Για αυτό οι ευροεκλογές ειδικά αν δεν είναι παράλληλες με τις εθνικές θα έχουν πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Comments are closed.