Πόλεμος σε γυαλί και χαρτί

Όπως είχαμε προβλέψει πριν λίγα 24ωρα ξεκίνησαν άγριες μάχες ανάμεσα στα εκδοτικά και δημοσιογραφικά μπλοκ που έχουν δημιουργηθεί από την εξέλιξη της υπόθεσης Ζαχόπουλου. Στα παραπολιτικά σχόλια, τα σκίτσα και τις φωτογραφικές αναφορές διαφόρων μέσων και δημοσιογράφων εναντίον των εκδοτών του Πρώτου Θέματος απάντησε χθες δυναμικά η άλλη πλευρά. Ο Μ.Τριανταφυλλόπουλος αφιέρωσε δύο περίπου ώρες με σχόλια και ρεπορτάζ για τους λόγους που ξεκίνησε αυτός ο εκδοτικός πόλεμος. Ήταν μάλιστα ιδιαίτερα επιθετικός ειδικά με τον Α.Δελατόλα τον οποίο πέρασε γενεές δεκατέσσερις. Βέβαια τα περισσότερα πυρά δέχτηκε η πλευρά του ΔΟΛ και του Mega ενώ ο Θέμος Αναστασιάδης με παρέμβαση του στην εκπομπή προαννήγειλε ότι την Κυριακή θα θα υπάρξει έντονη αντίδραση και αποκαλύψεις γύρω από το θέμα του DVD και του παιχνιδιού που παίζεται γύρω από αυτό.
Ανάλογη ήταν και η αντίδραση του Σ.Καρατζαφέρη από την εκπομπή του ο οποίος θιγόμενος από τις αναφορές του Βήματος για δική του εμπλοκή στην υπόθεση του DVD απάντησε αναλόγως φωτογραφίζοντας την πλευρά του Mega ως κομιστή του DVD.
Βέβαια από την άλλη πλευρά όπως επίσης είχαμε επισημάνει εδώ και μέρες από όλο αυτό το σκηνικό με τις κόντρες των δημοσιογράφων και των εφημερίδων το μόνο που επιτυγχάνεται είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης γύρω από τις όποιες πολιτικές και ποινικές πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης.
Χαρακτηριστικά ήταν τα σχόλια ατόμων (μη δημοσιογράφων) με τους οποίους παρακολουθούσαμε χθες τα βραδινά τοκ σόου. Παρακολουθούσαν επί ώρες τους δημοσιογράφους να ανταλλάσουν πυρά μεταξύ τους χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στην ουσία της υπόθεσης και αναρωτιόντουσαν ποιόν (εκτός της δημοσιογραφικής πιάτσας) ενδιαφέρουν όλα αυτά; Αλήθεια το ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα στα συγκροτήματα του Τύπου γιατί πρέπει να γίνεται πολύωρο σήριαλ στα δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές; Τι αφορά τον μέσο πολίτη αν για παράδειγμα, ο ΔΟΛ χτυπά το Πρώτο Θέμα επειδή έχει κατακτήσει την ποωτοκαθεδρία την Κυριακή; Τον μέσο πολίτη τον αφορά αν υπάρχει ρεπορτάζ για οικονομικά σκάναδαλα, αν υπάρχει διαφθορά κλπ κλπ.
Για παράδειγμα, υποτίθεται ότι έχουν ξεχυθεί εκατοντάδες δημοσιογράφοι όλες αυτές τις μέρες στο ρεπορτάζ της υπόθεσης και κανείς δεν έχει σκεφθεί να αναζητήσει το υλικό του μοναδικού ομολογημένου και πιστοποιημένου σκανδάλου της υπόθεσης. Την λίστα με τα ονόματα των επιτυγχόντων του αμαρτωλού διαγωνισμού πρόσληψης προσωπικού στο Υπουργείο Πολιτισμού. Δεν το έχουν ζητήσει επισήμως ή “αναζητήσει” έστω και υπογείως ούτε καν τα κόματα της αντιπολίτευσης. Αυτό είναι κύριοι αποκάλυψη επί της ουσίας η οποία αφορά τον πολίτη και όχι η επί ώρες ανταλλαγή πυρών μεταξύ των μεγαλοδημοσιογράφων, των μεγαλοεντύπων και των καναλιών.
Όσον αφορά τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων η κατάσταση αρχίζει να εκφυλίζεται για αυτό και το δελτίο του Star την τελευταία εβδομάδα έχει στρογγυλοκαθήσει στην δεύτερη θέση και κάποια στιγμή πήρε και την πρωτιά!
Βλέπουμε πλέον φίλους των εμπλεκομένων πίσω από παραβάν να μιλάνε λες και βρίσκονται σε αίθουσα αναγνώρισης της Άσφάλειας και μέσα στο στούντιο πανελίστες να τους “ανακρίνουν”, βλέπουμε γελοίες αναπαραστάσεις της όλης σκηνής με την καταγραφή του επίμαχου DVD με κομπάρσους, είδαμε το ξενοδοχείο που πήγαιναν ο Ζαχόπουλος και η συμβασιούχος και αυτό χαρακτηρίστηκε ως τρομερή “αποκάλυψη” και “αποκλειστικότητα” την οποία ξετρύπωσαν τα λαγωνικά κάποιας εκπομπής, είδαμε φυσικά το απερίγραπτο σκίτσο της σκηνής της καταγραφής σε ολοσέλιδο εξώφυλλο καθημερινής εφημερίδας και τι δεν είδαμε και δεν βλέπουμε και τι έχουμε να δούμε και να διαβάσουμε ακόμη…

Comments are closed.