Ισλαμιστής σκότωσε δυο Σουηδούς στις Βρυξέλλες φωνάζοντας Allahu Akbar

ΒΙΝΤΕΟ

Δύο άτομα σουηδικής υπηκοότητας δολοφονήθηκαν εχθές Δευτέρα από πυρά στο κέντρο των Βρυξελλών… Μάλιστα όπως αναφέρουν διεθνή Μέσα ο ύποπτος για τρομοκρατία έχει ταυτοποιηθεί ως Λασουέντ Αμπντεσλάμ και πιστεύεται ότι είναι 45χρονος, υπήκοος Τυνησίας που ζει στις Βρυξέλλες. Ο ένοπλος φέρεται να φώναξε «Allahu Akbar» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος).

Βίντεο που έχουν δημοσιευθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε επίσημες ιστοσελίδες δείχνουν έναν με πορτοκαλί μπουφάν και λευκό κράνος να πυροβολεί και στη συνέχεια να φεύγει με σκούτερ.

Ο δράστης παραμένει ασύλληπτος, με τις Αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του… Ενώ σε βίντεο που ανέβασε ισχυρίζεται ότι ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος, και υπερηφανευόταν ότι σκότωσε κακοποιούς. Όπως είπε, πυροβόλησε δύο άτομα «για να εκδικηθεί για τους μουσουλμάνους» και να δείξει ότι «ζούμε και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας».

Συγκεκριμένα στο βίντεο που ανέβασε αναφέρει, «Το όνομά μου είναι Abdesalem Al Guilani και είμαι μαχητής του Αλλάχ. Είμαι από το Ισλαμικό Κράτος…».

Comments are closed.