Ποιος ξέρει καλύτερα αγγλικά ο Κασσελάκης, ο Μητσοτάκης ή ο Τσακαλώτος;

Από τα πλέον παράδοξα στην παρουσίαση της υποψηφιότητας Κασσελάκη, δεν ήταν ούτε το σύντομο βιογραφικό του από την Εκάλη στις ΗΠΑ, η υποτροφία και το δάνειο με προσωπική (;) εγγύηση για να μπει στην ποντοπόρο ναυτιλία, ούτε καν ότι κάνει καλύτερο Tik Tok από τον Μητσοτάκη (γιατί κι αυτό το υπαινίχθηκε)! Όχι, τίποτα από όλα αυτά!

Το πιο παράδοξο ήταν το σημείο της τοποθέτησης του ότι μιλάει καλύτερα Αγγλικά από τον πρωθυπουργό! Ποτέ κανείς στην ελληνική πολιτική ιστορία δεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του έχοντας στην πολιτική του πλατφόρμα και στις θέσεις του ότι γνωρίζει καλά, αγγλικά, γαλλικά ή γερμανικά… Πάντα όμως υπάρχει πρώτη φορά! Και προφανώς οι επικοινωνιολόγοι του Στέφανου Κασσελάκη πιστεύουν ότι θα χτυπήσουν τον αντίπαλο με τα ίδια του τα όπλα, και κυρίως τα μη πολιτικά όπλα!

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι με τις πολιτικές προτάσεις του υποψήφιου μπορεί να συμφωνήσουν όλοι, ακόμη και με τον διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους (που ο μόνο ο Κώστας Σημίτης το επιχείρησε σοβαρά… Δηλαδή ούτε ο Παπανδρέου ούτε ο Τσίπρας).

Για να επιστρέψουμε όμως στα αγγλικά… Ποιος πραγματικά πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μιλάει άπταιστα αγγλικά (και φυσικά άλλες τρεις γλώσσες); Και δεν χρειάζεται να γνωρίζει κανείς προσωπικά τον πρωθυπουργό για να βεβαιωθεί… Όσοι άκουσαν την ομιλία του στο Κογκρέσο μπορούν να το βεβαιώσουν! Δηλαδή όλη η Ελλάδα!

Επίσης, μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος! Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι γνωρίζει καλά αγγλικά; Και μάλιστα αγγλικά, αγγλικά;

Άρα με ποιο κριτήριο θα ψηφίσει αύριο ο συριζαϊκός λαός και μεθαύριο ο ελληνικός; Θα βάλει διαγώνισμα;

Νίκος Νικητέας

Comments are closed.