Alpha+Nova κοντά στα δικαιώματα

Πολύ κοντά σε συμφωνία με την κοινοπραξία Alpha-Forthnet (βλέπε NOVA) είναι η Super League για τα δικαιώματα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της πρώτης εθνικής. Η κοινοπραξία προσέφερε συμβόλαιο 140 εκατομμυρίων για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της τριετίας 2009-2012.
Η συμφωνία αν τελικά ολοκληρωθεί θα αφορά τις 15 από τις 16 ομάδες αφού ο Ολυμπιακός έχει διαχωρίσει την θέση του και σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει συμφωνήσει με την ΕΡΤ.
Αν και η Super League ανακοίνωσε επίσημα την απόφαση της να προχωρήσει στην συμφωνία με Apha και NOVA υπάρχει πάντα ανοικτό ένα παράθυρο την τελευταία στιγμή να υπαναχωρήσουν κάποιες ομάδες από το μπλοκ των 15 επειδή θα βρουν καλύτερα συμβόλαια από άλλο σταθμό (βασικά την ΕΡΤ) και να τιναχθεί έτσι η συμφωνία στον αέρα.
Στον διαγωνισμό συμμετείχε και η κοινοπραξία MEGA-On Telecoms που κοντράρισε στα ίσια προσφέροντας μόλις 16 εκατομμύρια λιγότερα από την νικήτρια κοινοπραξία.
Προσφορά κατέθεσε και ο Σκάι αλλά ήταν περισσότερο κίνηση ότι από εδώ και πέρα θα μπει δυνατά στην αγορά των αθλητικών μεταδόσεων. Ο ΑΝΤ1 αν και φέτος κάνει δυναμική είσοδο στα αθλητικά δρώμενα έχοντας αποκτήσει δικαιώματα και στο ποδοσφαιρο (ΟΥΕΦΑ) και στο πρωτάθλημα μπάσκετ αλλά τα στελέχη του θεώρησαν τα ποσά που έδιναν οι άλλοι σταθμοί εξωπραγματικά.

Comments are closed.