Δημοσκοπικές Ανατροπές

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η δημοσκόπηση που έγινε λογαριασμό της Ανατροπής στο Mega. Τα κεντρικά σημεία είναι ότι ο Κ.Καραμανλής έχει επανακάμψει και σχεδόν στο σύνολο των ποιοτικών χαρακτηριστικών υπερτερεί έναντι του Γ.Παπανδρέου. Όμως στην πρόθεση ψήφου για εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ διατηρεί μια διαφορά περίπου δύο μονάδων ενώ αντίθετα στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές τα δύο κόμματα είναι ισόπαλα αλλά και στις δύο περιπτώσεις με πολύ χαμηλά ποσοστά.
Κεραυνός είναι τα αποτελέσματα για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών βλέπει ξεκάθαρες ευθύνες στελεχών της κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού και ζητά αποπομπές και παραιτήσεις. Σημειώνουμε πάντως ότι από τα στοιχεία φαίνεται ότι οι πολίτες θεωρούν ότι και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αξιόπιστο σε θέματα διαφάνειας.

Ενδιαφέρον είναι ότι ο μόνος που οι πολίτες φαίνεται να θεωρούν εντελώς αμέτοχο είναι τον Υπουργό Οικονομίας. Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι οι πολίτες προκρίνουν πλέον την περίπτωση κυβερνήσεων συνεργασίας αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένη και μεγάλης έκτασης τάση όσον αφορά τα μέρη πο θα απαρτίζουν την συνεργασία δεν προκρίνεται ξεκάθαρα δηλαδή η κεντροδεξιά ή η κεντροαριστερή πρόταση.

Θα δούμε την εκπομπή να ακούσουμε και ην ανάλυση των νέων στοιχείων από τον πρόεδρο της GPO που έκανε την έρευνα αλλά και τα διάφορα σχόλια και αντιδράσεις σε αυτά…

Comments are closed.