Ο ιός της ΕΡΤ στο NovaSport

Βλέπαμε το Novasport και ενώ η κάλυψη του ντέρμπι PAOK-AEK ήταν υποδειγματική από θέμα καμερών και ριπλέι, η μετάδοση θύμισε ΕΡΤ… Ο δημοσιογράφος (Κανελάκης) απλά έλεγε ποιός έχει την μπάλα και γενικά περιέγραφε ότι βλέπαμε και εμείς στην οθόνη. Καμία ανάλυση, κανένα σχόλιο για συστήματα και γενικά για ποδοσφαιρική πληροφόρηση. Ο δε παλαίμαχος που υποτιθεται ότι σχολίαζε ήταν άφωνος εκτός από τις ελάχιστες φορές που του έδωσε τον λόγο ο δημοσιογράφος και τότε έλεγε γενικότητες και δεν προσέφερε κάτι στην ανάλυση του παιχνιδιού και στην ενημέρωση των τηλεθεατών. Αποκορύφωμα όλων η τελευταία φάση που υπάρχει αμφισβιτούμενη φάση και ο δημοσιογράφος λέει θα ασχοληθεί αργότερα ο υπεύθυνος για θέματα διαιτησίας στο κανάλι!
Μεγάλε εσύ βρίσκεσαι εκεί για να μης πεις τι είδες ΕΣΥ! Την δική ΣΟΥ άποψη θέλουμε! Για αυτό πληρώνεσαι! Αν είναι να πουν οι άλλοι στο στούντιο τι έγινε δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεται κάποιος εκεί και να μεταδίδει τα παιχνίδια.
Πότε επιτέλους θα πουν οι υπεύθυνοι των καναλιών στους ανθρώπους που περιγράφουν τους αγώνες να παίρνουν άμεσα θέση για αυτά που γίνονται στο γήπεδο; Σε κάθε αμφισβητούμενη φάση σχεδόν όλοι όσοι περιγράφουν λένε “τα συμπεράσματα δικά σας” “Θα σχολιάσουν αργότερα οι υπεύθυνοι διαιτησίας” και διάφορα άλλα τέτοια.
Κάνουμε αυτό τον σχολιασμό γιατί από το συνδρομητικό μέχρι σήμερα σε γενικές γραμμές δεν υπήρχαν τέτοιου είδους προβλήματα και φυσικά επειδή ακριβώς είναι συνδρομητικό υπάρχει μια επιπλέον υποχρέωση προς τους συνδρομητές ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα δημοσίων σχέσεων και υπεκφυγών όπως συμβαίνει με την ΕΡΤ αλλά και ιδιωτικά κανάλια που εδώ και χρόνια για ακατανότητους βέβαια λόγους έχουν μετατρέψει τις περιγραφές των αγώνων σε κρύες σούπες.
Με την ευκαιρία πρέπει επιτέλους να πει κάποιος στους υπευθύνους των καναλιών ότι οι εποχές που υπήρχε μόνο η ΕΡΤ και βλέπαμε στην τηλεόραση ένα ματς την εβδομάδα (κανένα αγγλικό) και τα στιγμιότυπα την Κυριακή έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον ο κόσμος είτε λόγω των δεκαδών καναλιών (ανοικτών, δορυφορικών, συνδρομητικών κλπ), είτε λόγω των δεκάδων αγώνων που προβάλλονται κάθε εβδομάδα, είτε λόγω Internet είτε λόγω στοιχήματος έχει πλέον πολύπλευρη και λεπτομερή γνώση, ενημέρωση για το ποδόσφαιρο. Έτσι οι υπεύθυνοι των σταθμών πρέπει να καταλάβουν ότι οι δημοσιογράφοι και οι σχολιαστές που στέλνουν για μετάδοση ενός αγώνα πρέπει να προσφέρουν στους τηλεθεατές πληροφορίες για τα συστήματα, την τακτική, θέματα προπονητικής αλλά και να κάνουν με βάση την εξέλιξη ενός αγώνα προβλέψεις, να κάνουν υποδείξεις και να λένε την γνώμη τους για το τι θα έπρεπε να κάνουν ο προπονητές ή οι παίκτες μέσα στο γήπεδο κοκ.

Comments are closed.