Και πάλι μαζί..

Τι αποφασίστηκε στη χθεσινή του συνεδρίαση του ΕΣΡ

Στη σύσταση κλιμακίου για τον καθορισμό ποιοι και πόσοι τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας θα εκπέμψουν ψηφιακά το αναλογικό τους πρόγραμμα και από ποια συχνότητα, προχώρησε το ΕΣΡ, ύστερα από σχετική εισήγηση του προέδρου του.
Οπως ορίζει ο νόμος, από την 1η Νοεμβρίου μπορούν, όσοι πάρουν συχνότητα, να ξεκινήσουν τις ψηφιακές τους εκπομπές.
Επίσης, το ΕΣΡ πρόκειται να εξετάσει και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με δικτυώσεις τηλεοπτικών σταθμών, χωρίς προηγούμενη άδεια του ΕΣΡ. Ο νέος νόμος ορίζει ότι μπορούν να γίνονται τέτοιες δικτυώσεις για πρόγραμμα έως και τριών
ωρών, αλλά μόνο ύστερα από άδεια του ΕΣΡ.

Πόσα και ποιοι

Ανάμεσα σε άλλα, πρόστιμο 80.000 ευρώ, κατά πλειοψηφία, επιβλήθηκε στο Star και ειδικότερα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 10, 11 και 12 Ιουνίου για την υπόθεση του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου. Κρίθηκε ότι υπήρξε δραματοποίηση της αναπαράστασης γεγονότων και αδιάκριτη παρέμβαση σε πένθος.
15.000 ευρώ πρόστιμο, κατά πλειοψηφία, επιβλήθηκε και στην Ετ1 με βάση τον νόμο που απαγορεύει την προβολή διαφήμισης παιδικών παιχνιδιών από τις 7 το πρωϊ έως τις 10 το βράδυ.
Επιπλέον, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΣΡ, το Συμβούλιο πρόκειται να εξετάσει και την εκπομπή “Μπορώ”, της 8ης Σεπτεμβρίου, του τηλεοπτικού καναλιού Star, που αφορούσε τον ηθοποιό Νίκο Σεργιανόπουλο, ύστερα από δυσμενή δημοσιεύματα για την εν λόγω εκπομπή στον Τύπο”.
(ΠΗΓΉ: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το πρόγραμμα παρακολούθησης που είχαμε ακούσει ότι έχει στην κατοχή του το ΕΣΡ καθώς και το προσωπικό που εργάζεται εκεί…ούτε είδε, ούτε άκουσε τίποτα;

Comments are closed.