ΕΣΠΗΤ: Νέος κόλαφος για τον απερχόμενο πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ

ΕΔΟΕΑΠ

 

 

Kαι νέα απόφαση κόλαφος για τον απερχόμενο Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ Νίκο Καρούτζο και την πλειοψηφία του απερχόμενου Δ.Σ. είναι η σημερινή προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία και έκανε δεκτή την Αίτηση για λήψη ασφαλιστικών μέτρων των συναδέλφων από το Δημοτικό Ραδιόφωνο και τον Δήμο Τρίπολης, κατά της απόφασης της Εφορευτικής Επιτροπής του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι και τεχνικοί του Δημοτικού Ραδιοφώνου και του Δήμου Τρίπολης, με τη συνδρομή της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΣΠΗΤ υπέβαλαν  ένσταση  κατά της απόφασης της Εφορευτικής Επιτροπής του ΕΔΟΕΑΠ,  με την οποία είχαν αποκλειστεί από τους εκλογικούς καταλόγους του Οργανισμού.

Η σημερινή Απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών διατάσσει την Εφορευτική Επιτροπή να συμπεριλάβει τους συγκεκριμένους εργαζομένους στο εκλογικό σώμα και κατά συνέπεια στους εκλογικούς καταλόγους του Οργανισμού, προκειμένου αυτοί να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, που πραγματοποιείται ήδη από τις 13 έως τις 15.6.2018, με πλήρη δικαιώματα εκλέγειν.

Θυμίζουμε, ότι η νέα απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της από 11/6/2018     προσωρινής διαταγής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία δικαίωσε απόλυτα και πανηγυρικά την ένσταση των εργαζομένων στην ΓΓΕ και του Προέδρου της ΕΣΠΗΤ, ακυρώνοντας ουσιαστικά την απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής του ΕΔΟΕΑΠ, με την οποία είχαν αποκλειστεί οι συνάδελφοι από τους εκλογικούς καταλόγους του Οργανισμού, αλλά και είχε απορρίψει παράτυπα και την υποψηφιότητα του Προέδρου της ΕΣΠΗΤ στις αρχαιρεσίες του Οργανισμού για μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Και οι δύο αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου είναι ηχηρός κόλαφος στην αλυσίδα απόπειρας υπονόμευσης από τον απερχόμενο πρόεδρο του Οργανισμού των πολύμηνων πρωτοβουλιών και δράσεων τόσο του Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ όσο και των Δ.Σ. των  Ενώσεων για την ένταξη όλων των εργαζομένων στον Τύπο στον ΕΔΟΕΑΠ και την ισότιμη και ισόνομη ασφαλιστική τους κάλυψη, αλλά και για την ίδια την ύπαρξη και την λειτουργία του.

Comments are closed.