Η κυβέρνηση απειλεί τη Δημοκρατία και την ελευθεροτυπία
…υποστηρίζει “Το Βήμα”, παρομοιάζοντας την αντιπαράθεση του με την κόντρα Τραμπ και “Ουάσιγκτον Ποστ”
“Οποιος έχει κάτι να πει για τις εφημερίδες μας και την ιδιοκτησία τους, να το πει ευθέως, χωρίς περιστροφές, υπαινιγμούς και υπονοούμενα” αναφέρει το κύριο άρθρο του χθεσινού “Βήματος” συμπληρώνοντας, “Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτε, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε. Ολα στο φως λοιπόν”.
Πιο πριν η εφημερίδα υποστήριζε ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τη λειτουργία του Τύπου, δεν δέχεται τη δημοσιογραφική κριτική αναφέροντας χαρακτηριστικά, “Γι’ αυτούς (ενν την κυβέρνηση) κάθε άποψη και γνώμη είναι κατευθυνόμενη, ακόμη και το ρεπορτάζ επι πραγματικών γεγονότων θέλουν να παρακολουθεί τη δική τους εκδοχή… Όλη η στάση και η συμπεριφορά τους παραπέμπει σε σχήματα ανελεύθερα και ποδηγετημένα, κοινώς υπακούει στο δόγμα ή μαζί μας ή απέναντι μας”.
Επιπλέον η εφημερίδα στο άρθρο της μιλάει για “λουδοβίκειες συμπεριφορές” , για “αστήρικτες κατηγορίες και διαβολές εναντίον του Τύπου”… Θυμίζοντας ότι “Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έφθασε να ομιλεί για μαύρο μέτωπο, κατατάσσοντας σε αυτό κάθε σχήμα και έντυπο που δεν ακολουθεί κατα πόδας τη γραμμή τους”… Και παρομοιάζει το “Βήμα” με την “Ουάσιγκτον Ποστ” που αναγκάστηκε εξαιτιας της αντιπαράθεσης με τον Ντοναλτ Τραμπ να αναρτήσει στην προμετωπίδα της το σύνθημα “Η Δημοκρατια πεθαίνει στο σκοτάδι” ξεκαθαρίζοντας, “Τέτοιας τάξεως είναι και η δική μας αντιπαράθεση. Την ελευθερία του λόγου διεκδικούμε, την ελευθεροτυπία και τη Δημοκρατία υπερασπιζόμαστε, τηρώντας κατα γράμμα τους νόμους της πολιτείας και τους κανόνες της δημοσιογραφίας”.
Την ίδια ώρα η επίθεση της κυβέρνησης στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη κορυφώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο με non paper που μιλούσε για “ναρκέμπορο” και το tweet του εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου για απειλητική τηλεφωνική κλήση που δέχθηκε από τον επιχειρηματία. Ο τελευταίος όμως, ενώ παραδέχθηκε ότι τηλεφώνησε στον υπουργό διέψευσε τα περι απειλητικού ύφους… αποδίδοντας το περιβάλλον του την κλήση στη δυσφορία του επιχειρηματία για το χαρακτηρισμό “ναρκέμπορας” και την πρόθεση του να προχωρήσει στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για το αβάσιμο του χαρακτηρισμού.