H μάχη της (τηλε)μαρκίζας

Η φετινή έναρξη των δελτίων ειδήσεων θυμίζει έντονα την έναρξη των νυκτερινών κέντρων διασκέδασης… Δελτία Τύπου, φωτογραφίσεις, συνεντεύξεις και καταχωρήσεις για δελτία ειδήσεων που μοιάζουν με μαρκίζες με τον επικεφαλής του σχήματος και τα υπόλοιπα ονόματα που τον πλαισιώνουν. Μάλιστα όπως συμβαίνει και στα κέντρα φέτος στα δελτία προέκυψαν και ζητήματα για το ποιός θα αναφέρεται δεύτερος, ποιός τρίτος, σε ποιό παράθυρο θα είναι ο ένας σε ποιό ο άλλος κοκ. Όπως επίσης και στα νυκτερινά κέντρα το styling όχι μόνο των κυριών αλλά και των ανδρών παίζει πρωτεύοντα ρόλο.
Όσον αφορά την πρώτη μέρα της μάχης των οκτώ νικητής και μάλιστα με άνεση ήταν και πάλι το Mega (22,6%) με δεύτερο το Alter (18,2%) το οποίο άφησε πολύ πίσω του τους υπολοίπους. Ο ΑΝΤ1 χωρίς καμία αλλαγή στο ρόστερ κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά (λίγο πάνω από 13,6%) ενώ ο Apha παρέμεινε όπως σχεδόν πάντα τον τελευταίο χρόνο στην τελευταία θέση του πίνακα (10,7%). Σφήνα μπήκε το Star που με 15,0% κατέλαβε με άνεση την τρίτη θέση.
Είναι βέβαια πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα. Για παράδειγμα το ψηλό ποσοστό του Alter μπορεί να οφείλεται στό ότι πολλοί τηλεθεατές θέλησαν να δουν την επανεμφάνιση της Μ.Ζαχαρέα η οποία παρουσιάστηκε πλήρως ανανεωμένη με νέο look που προκάλεσε εντύπωση.
Όσον αφορά το τι ακούσαμε, ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το Mega αν και ασχολήθηκε στην αρχή με την καταγγελία του ΠΑΣΟΚ για νοθεία ήταν φανερό ότι ο σχολιασμός αλλά και η αντιμετώπιση στον πρωταγωνιστή της υπόθεσης που εμφανίστηκε στο δελτίο (τον βουλευτή που φέρεται να έκανε νοθεία) ήταν ιδιαίτερα προσεκτική αν όχι φιλική προς την κυβέρνηση.
Στην συνέχεια παρουσίασε την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση της νέας σεζόν την οποία παρουσίασε με τρόπο ιδιαίτερα επιβαρυντικό για το ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικό είναι το super που υπήρχε στην κάρτα με τις αρνητικές επισημάνσεις των ψηφοφόρων για το ΠΑΣΟΚ στο οποίο ο Γ.Παπανδρέου χαρακτηριζόταν ως “βαρίδι” για το κόμμα.
Το Alter και συγκεκριμένα ο Ν.Χατζηνικολάου αλλά και οι σχολιαστές κράτησαν πολύ πιο επιθετική στάση απέναντι στον εκπρόσωπο της ΝΔ ενώ ο ΑΝΤ1 διατήρησε μια γενικά ουδέτερη στάση.
Η μάχη λοιπόν ξεκίνησε και θα είμαστε εδώ καθημερινά να καλύπτουμε τις “εχθροπραξίες”…

Comments are closed.