Μια από τα ίδια

Εκεί στην ΕΡΤ δεν βάζουν μυαλό. Μετά τα τραγελαφικά του Euro και της Ολυμπιάδας η νέα αθλητική σεζόν ξεκίνησε με τα ίδια ενοχλητικά συμπτώματα με αυτά των προηγούμενων ετών. Στον σχολιασμό και πάλι τα ίδια πρόσωπα (π.χ. Μίχος) που όχι μόνο δεν προσφέρουν απολύτως τίποτε όσον αφορά την ενημέρωση των τηλεθεατών όσον αφορά θέματα τακτικής, αγωνιστικής συμπεριφοράς και ανάλυσης των δεδομένων κατά την διάρκεια ενός ματς αλλά λειτουργούν και συμπεριφέρονται λες και σχολιάζουν τα ματς για λογαριασμό ΜΟΝΟ των οπαδών της ομάδας που αγωνίζεται.
Με το ίδιο πνεύμα στήνεται και η όλη παραγωγή των αγώνων, σαν να μεταδίδουν δηλαδή τα παιχνίδια τα επίσημα κανάλια των ομάδων και όχι η ΕΡΤ. Για παράδειγμα, στο χθεσινό ματς στο Καραισκάκη ο σκηνοθέτης σε όλη την διάρκεια του ματς έδειξε μόλις ένα πλάνο ενός δευτερολέπτου! από τους οπαδούς της Ανόρθωσης ενώ το καλύτερο έγινε μετά το ματς στην ζωντανή συνέντευξη που έγινε με τον Δέλλα. Όσο ο παίκτης της Ανόρθωσης μίλαγε για το ματς όλα καλά όταν όμως μίλησε για τα επεισόδια και τις επιθέσεις των οπαδών του Ολυμπιακού ο δημοσιογράφος που έπαιρνε την συνέντευξη κυριολεκτικά άσπρισε, κατάπιε το μικρόφωνο και ενώ ο Δέλλας περίμενε να συνεχίσουν αυτός του είπε “ευχαριστούμε” και τον ξαπόστειλε. Το μικρόφωνο γυρίζει στον Μίχο ο οποίος όχι μόνο δεν είπε κάτι για τα επεισόδια αλλά αντί τουλάχιστον να κάνει και αυτός τον κινέζο έδειξε ενοχλημένος από την αναφορά του Δέλλα και είπε ότι τον αφήνει στην “κρίση του κοινού”…
Με αυτά και με αυτά πήραμε το μήνυμα για το τι έχουμε να δούμε και να ακούσουμε και κυρίως τι έχουμε να ΜΗΝ δούμε και να ΜΗΝ ακούσουμε φέτος στις αθλητικές μεταδόσεις της ΕΡΤ αλλά και στην Αθλητική Κυριακή.

ΥΓ: Να σημειώσουμε ότι και το δελτίο της ΝΕΤ που προηγήθηκε του αγώνα ουσιαστικά “εξαφάνισε” τα επεισόδια κάνοντας μια αναφορά λίγων δευτερολέπτων.

Comments are closed.