Εγκαταλελειμμένα, ρημαγμένα, σκεπασμένα από γκραφίτι και σκουπίδια: τί έμεινε από το Ολυμπιακό μεγαλείο των 11,5 δις ευρώ;

Αυτός είναι ο τίτλος του δισέλιδου άρθρου που φιλοξενεί η Daily Mail στις σελίδες του Σαββατιάτικου φύλλου της. Ντροπιασμένοι διαβάσαμε τα όσα είδε και κατέγραψε ο απεσταλμένος της εφημερίδας Andrew Malone. Παραθέτουμε μερικές ατάκες και κατόπιν το link για να δείτε τις φωτογραφίες και το πλήρες κείμενο του δημοσιογράφου στην βρετανική εφημερίδα.
-Τσιγγάνοι ζουν τώρα σε μια τέντα μπροστά από το γήπεδο του beach Volley στο Φάληρο. Οι φρουροί του χώρου ‘γαβγίζουν’: «Δεν πρέπει να μείνετε εδώ. Φύγετε! Τώρα! Είναι παράνομο! Ολα είναι παράνομα!». Εγκληματικό θα ήταν πιο ταιριαστή λέξη…
-Αν η σπατάλη ήταν Ολυμπιακό σπορ, οι Ελληνες θα ήταν παγκόσμιοι πρωταθλητές.
-4 χρόνια μετά την επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στο πνευματικό τους σπίτι, στη σκιά της Ακρόπολης, οι άντρες της ασφάλειας, προσπαθούν να κρύψουν τις αποδείξεις της πιο σκανδαλώδους κατάχρησης χρημάτων στην ιστορία των Ολυμπιακών.
-Υποτίθεται ότι θα γινόταν διαφορετικά, Τα οφέλη από τους Αγώνες θα διαρκούσαν για γενιές ολόκληρες.
-Τίποτα άλλο δεν κουνιόταν, εκτός από τα σκουπίδια στον άνεμο.
-Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν αυτοί που σχεδιάζουν τους Ολυμπιακούς του 2012 (Λονδίνο) θα αποφύγουν το μάθημα της Ελληνικής τραγωδίας των άδειων σταδίων που όλοι πληρώνουμε.

Είναι εμφανής η ανησυχία του δημοσιογράφου για τα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς του 2012 που θα γίνουν στο Λονδίνο. Διαβάστε και το υπόλοιπο ρεπορτάζ και όποιος πρέπει να κοκκινίσει, ας το κάνει. Εχει και δήλωση της Φάνης Πάλλη Πετραλιά: “Δεν βρήκαμε πλάνο μετολυμπιακής ανάπτυξης των γηπέδων”, λέει η πολιτικός.

Comments are closed.