Λεβέντης: Θα μπω στην κυβέρνηση αν μου το ζητήσουν – Στουρνάρας, Προβόπουλος, Παπαδήμος κατάλληλοι για πρωθυπουργοί

Χατζής - Λεβέντης

Το αίτημα του για συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτερου συνασπισμού, με τη συμμετοχή – στήριξη  οπωσδήποτε των δύο πρώτων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ), και την τοποθέτηση τεχνοκρατών στα υπουργεία επανέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο χαρακτηρίζοντάς τον ακροδεξιό και στον πρωθυπουργό για τη συνάντηση με τον Αχμέτ Νταβούτογλου και τη στάση του στο προσφυγικό, ενώ σε ό,τι αφορά το κόμμα του έστειλε μήνυμα σε όσους απειλούν να διεκδικήσουν με ένδικα μέσα την είσοδό τους στη Βουλή, σύμφωνα με σχετική δική του υπόσχεση ότι οι βουλευτές θα μένουν για έξι μήνες, ότι για όποιον κοιτάζει την πάρτη του η πόρτα της ΕΚ θα είναι κλειστή.

Για το προσφυγικό
Ο  Β. Λεβέντης εξέφρασε την αντίθεσή του σχετικά με την συνάντηση που είχε στην Σμύρνη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, γιατί όπως είπε «αμφισβήτησε το FIR Αθηνών και το Καστελόριζο» και πως η ΕΕ έπρεπε να έχει κανονίσει αυτή τη συνάντηση, καθώς η Ελλάδα είναι τα εξωτερικά της σύνορα.

«Άλλο να κραυγάζουν οι Τούρκοι ζητώντας κάτι και άλλο να τα κάνουν ενώπιον του έλληνα πρωθυπουργού» είπε στη συνέχεια.

Σε ό,τι αφορά τη θέση του κόμματός του για το προσφυγικό ανέφερε ότι έχει καταθέσει πρόταση 21 σημείων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων και όπως είπε μεταξύ αυτών ήταν η ταύτιση προσπαθειών με την Ευρώπη, να μην κάνει η Ελλάδα μονομερείς ενέργειες με την Τουρκία, να γίνει η υλοποίηση όλων των hot spots και προαναχωρησιακών κέντρων και να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο επαναπροώθησης.

Αναφερόμενος στην πρώην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου είπε ότι «την κατηγορώ γιατί άφηνε να εννοηθεί ότι η Ελλάδα είναι φιλόξενη και ελάτε όλοι. Εκεί έκανε το λάθος, όχι στην εφαρμογή του νόμου».

ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή εκτός πολιτικού χάρτη – Επίθεση σε Καμμένο
Μιλώντας για μια ακόμα φορά για το αίτημα του να γίνει οικουμενική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι δεν θα είναι οικουμενική, αν και «έτσι θα την λένε στην Ευρώπη», γιατί όπως είπε «οικουμενική εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γίνει γιατί ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή με τον τρόπο που συμπεριφέρονται, τίθενται εκτός του πολιτικού χάρτη». Και συνέχισε σε άλλο σημείο λέγοντας πως «ΚΚΕ και ΧΑ έχουν αυτοκτονήσει από μόνα τους». «Είναι κόμματα αυτά για οικουμενική;» διερωτήθηκε.

«Ποτάμι και ΑΝ.ΕΛ δεν μπορείς πια να τα υπολογίζεις ως κόμματα γιατί αν γίνονταν τώρα εκλογές θα έμεναν εκτός», είπε ακολούθως και ειδικά για τον Πάνο Καμμένο ανέφερε πως «δεν είναι προς τιμήν του αυτό που έκανε ο Καμμένος, είναι ένα ακροδεξιό κόμμα, είναι ο φανατικότερος απ’ όλους εκεί μέσα».  Ακόμη εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να μπει στη Βουλή σε επόμενες εκλογές και σχολίασε ότι «το πώς μπήκε ένα εξεταστέο ζήτημα» για να προσθέσει: «τον είχαν στο 1,8 πως βρέθηκε στο 3;»

«Πρόθεση της Ε.Κ. είναι να καθαρίσουμε την Ελλάδα,» είπε και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ θέλει μια βρώμικη Ελλάδα για να έρθει εκείνη στην εξουσία» ενώ για τον Τσίπρα είπε ότι «μπορεί να τα υπογράψει όλα τελικά στην αξιολόγηση». Ακόμη τον αποκάλεσε «διαχειριστή της σαπίλας» και πρόσθεσε:«είμαι εξαγριωμένος μαζί του».

Ακόμη ζήτησε «να απαγορευτεί η κρατική διαφήμιση στα  sites και να γίνονται όλα με διαφάνεια και αναλογικά».

Τεχνοκράτης πρέπει να είναι ο πρωθυπουργός
Σε πρόσωπα όπως τον Γ. Στουρνάρα, τον Γ.Προβόπουλο και πιο δύσκολα τον Λ. Παπαδήμο βλέπει κατάλληλες επιλογές για πρωθυπουργό.

Όπως είπε «πρώτα θα καταστρωθεί το σχέδιο και μετά θα καλέσουμε κάποιον να γίνει υπουργός». Όσο για τον πρωθυπουργό τόνισε ότι πρέπει να είναι ευρωπαϊστής, γνώστης των ευρωπαϊκών πραγμάτων και γνωστός στους κύκλους της ΕΕ.

Για τον πρώην πρωθυπουργό πάντως, τον Λ. Παπαδήμο, είπε ότι «έχει καεί το πολιτικό του χαρτί γιατί αποδέχθηκε πολιτικά πρόσωπα», μεταξύ αυτών και τον Καρατζαφέρη.

«Ο Στουρνάρας πληροί τις προϋποθέσεις» είπε από την άλλη όμως συμπλήρωσε ότι «δεν πιστεύω ότι θα είναι αυτός».

Τέλος σχετικά με ενδεχόμενο δικής του συμμετοχής σε μια οικουμενική είπε ότι «εγώ είπα δεν θέλω να μπω με την έννοια ότι δεν θέλω υπουργεία, αλλά αν  μου ζητήσουν θα αναλάβω την ευθύνη μου».

Εγώ περίμενα 35 χρόνια να μπω στη Βουλή, δεν θα γίνω τώρα διδασκαλείο”
Σχετικά με τις κινήσεις που αφήνουν να εννοηθούν ότι θα κάνουν υποψήφιοι βουλευτές με την Ε,Κ. για να διεκδικήσουν την είσοδό τους στη Βουλή με αντικατάσταση των νυν βουλευτών, απάντησε: «Ας κάνουν ό,τι θέλουν. Ούτε συμβόλαια είχαμε κάνει. Δική μου πρόταση ήταν»  Όπως σημείωσε «αν τους αλλάξω θα καταστραφεί η Ένωση Κεντρώων και να έρθουν οι επόμενοι και να είναι μαθητευόμενοι. Εγώ δεν μπορώ να γίνω διδασκαλείο βουλευτών».

«Επιπλέον με τον τρόπο τους, δηλαδή με εξώδικα και τέτοια, με πείθουν ότι θα πρόδιδαν» είπε ακόμη και τόνισε: «Εγώ έμεινα για 35 χρόνια εκτός Βουλής, περιμένοντας στωικά. Με εξοργίζει να βλέπω κάποιους να θέλουν να μπουν με την πρώτη».

Comments are closed.