«Η αράχνη»

«Η αράχνη»

Νέα σειρά – Πρεμιέρα Δευτέρα 19/10/2015 στις 22.05 στην ΕΡΤ2

Μια νέα μίνι σειρά, παραγωγής Δανίας 2000, έρχεται αποκλειστικά στην ΕΡΤ2. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015, στις 22.05, θα κάνει πρεμιέρα η αστυνομική, δραματική μίνι σειρά μυστηρίου, με τίτλο «Η αράχνη».

Οι τηλεθεατές, έως και την Τετάρτη  21 Οκτωβρίου, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα τρία πρώτα, από τα συνολικά έξι επεισόδια.

Η υπόθεση της «Αράχνης» είναι  βασισμένη  σε αληθινά γεγονότα της εγκληματικής ιστορίας της μεταπολεμικής  Δανίας.  Η σειρά εξελίσσεται στην Κοπεγχάγη του 1949,  όπου το οργανωμένο έγκλημα, οι μαυραγορίτες  και η διαφθορά,  εξουσιάζουν  την  πόλη.

Ο κεντρικός ήρωας είναι ο Μπιάρνε  Μάσεν, ένας  φιλόδοξος νεαρός δημοσιογράφος  που σκοπός του είναι να αποκαλύψει την πλεκτάνη της διαφθοράς, η οποία πιστεύει ότι φτάνει μέχρι τα υψηλότερα κοινωνικά και πολιτικά στρώματα.
Η ευκαιρία τού δίνεται, όταν τυχαία ανακαλύπτει ότι  δύο πτώματα έχουν βρεθεί στην παραλία, δεμένα και  χωρίς πρόσωπο και πως η αστυνομία έχει αποκρύψει βασικά στοιχεία της υπόθεσης. Δυστυχώς,  ο τακτικός αστυνομικός ανταποκριτής της εφημερίδας, ο Βίσινγκ, μαζί με τον εκδότη Τάουλοβ,  δεν τον πιστεύουν  και θεωρούν ότι αυτά που τους αναφέρει είναι υπερβολές.

Συνεχίζοντας την έρευνα  ο Μπιάρνε, γνωρίζει και ερωτεύεται τη μαγευτική Λίσμπετ Γκόρνταν. Στο μεταξύ, μαθαίνει ότι  ο αδελφός του Όλεν (πρώην ναζί), επιστρέφει από την Αμερική. Τελικά ο Βίσινγκ πείθεται από τον Μπιάρνε και μαζί ανακαλύπτουν πως στον ιστό της  εγκληματικής οργάνωσης, εμπλέκονται μεγαλο-επιχειρηματίες, πολιτικοί, αστυνομία  και πρώην αντιστασιακοί.

Comments are closed.