Αθλητικός έντυπος και τηλεοπτικός παραλογισμός

Το πολεμικό μέτωπο στον(έντυπο) αθλητικό ανταγωνισμό είχε αυτό το διήμερο δύο απώλειες (Sportime και Αθλητική) που για πολλοστή φορά άνοιξαν και έκλεισαν για να ξανανοίξουν και να ξανακλείσουν σε λίγες μέρες… Παράλληλα όπως είπαμε και σε προηγούμενη αναφορά μας κυοφορούνται άλλες δύο αθλητικές εφημερίδες! Τέλος ο τηλεοπτικός αθλητικός παραλογισμός έφατσε χθες στα άκρα του. Η Αθλητική Κυριακή που εδώ και 2-3 χρόνια είχε γίνει μόνο ποδοσφαιρική φέτος μεταβλήθηκε αποκλειστικά σε εκπομπή των τριών ομάδων του κέντρου.
Η σημερινή εκπομπή ξεκίνησε στις 10.15. Για μια ολόκληρη ώρα ασχολήθηκε μόνο με τον αγώνα του Ολυμπιακού και την επόμενη μισή με τους αγώνες Παναθηναϊκού και ΑΕΚ. Στις 12 παρα τέταρτο διέκοψαν για διάλλειμα και το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμη δεν είχαν δείξει το ρεπορτάζ των αγώνων των τριών ομάδων όσον αφορά τους πρωταγωνιστές που είναι οι παίκτες και οι προπονητές! Επί μιάμιση ώρα έδειξαν τα στιγμιότυπα των αγώνων και μιλούσαν τα πάνελ! Αν προσθέσουμε και τις δηλώσεις των παικτών και προπονητών αισίως φτάνουμε το δίωρο μόνο για τρεις αγώνες.
Φυσικά ακολουθεί το απόλυτο must των αθλητικών εκπομπών που είναι οι αμφισβητούμενες φάσεις που καταναλώνει το υπόλοιπο της εκπομπής. Κάπου ενδιάμεσα ή αργότερα ξεπετάνε τα στιγμιότυπα των άλλων αγώνων της Super League και συνεχίζουν μετά με τα υπόλοιπα. Σήμερα η Αθλητική Κυριακή ξεκίνησε στις 1.30 την νύκτα να δείχνει Β Εθνική και στις 2 τα ξένα πρωταθλήματα τα οποία κανονικά θα έπρεπε να παίζουν πρώτα πρώτα… Η εκπομπή δηλαδή ξεκίνησε στις 10.15 και για να δει ο έλληνας φίλαθλος λίγη πραγματική μπαλίτσα σαν αυτή που παίζεται στο εξωτερικό πρέπει να κάνει ενέσεις καφείνης!
Ο Alpha ξεκίνησε την σεζόν επιλέγοντας η εκπομπή του να ξεκινάει γύρω στις 11.30 αλλά τον τελευταίο καιρό η εκπομπή ξεκινάει μετά τις 12 (σήμερα ξεκίνησε στις 12.15) και φυσικά και αυτός επικεντρώνεται στα ματς των τριών μεγάλων. Λογικό αφού στις 1.30 που τελειώνουν και αυτοί με τα ματς των μεγάλων και τις αμφισβητούμενες οι βρυκόλακες και τα φαντάσματα που είναι ξύπνια εκείνη την ώρα μάλλον δεν ενδιαφέρονται για το μπάσκετ, το βόλει και άλλα σπόρ.
Και καλά ο Alpha είναι ιδιωτικός σταθμός και ότι θέλει κάνει η ΕΡΤ που είναι κρατική και πληρώνεται από όλους του Έλληνες τι κάνει; Οι οπαδοί των άλλων ομάδων δεν πληρώνουν; Οι απλοί φίλαθλοι που θέλουν να δουν όλα τα ματς γρήγορα και εύκολα, και θέλουν να δουν και μπάσκετ και βόλει και άλλα σπορ τι πρέπει να κάνουν; Το τρομερό είναι ότι η ΝΕΤ έχει βάλει φέτος και εκπομπή την Δευτέρα το απόγευμα με τα παραλειπόμενα της κάθε αγωνιστικής και καλώς την έβαλε. Εκεί λοιπόν έπρεπε να γίνονται οι αναλύσεις και τα διάφορα ρεπορτάζ και την Κυριακή να βλέπει ο κόσμος τις φάσεις και τις δηλώσεις των παικτών και των προπονητών άντε και ένα σύντομο σχόλιο του παρουσιαστή ή κάποιου καλεσμένου.
Με αυτά και με αυτά καταντήσαμε οι σταρ της Κυριακής να ειναι οι πρώην παίκτες των πάνελ (που τις περισσότερες φορές είναι επιλογή των διοικήσεων των ομάδων και αντί να ενημερώνουν κάνουν οπαδική κριτική) και οι πρώην διαιτητές που αναλύουν φάσεις που τις περισσότερες φορές είναι πλάγια άουτ, κόρνερ και οφσάιτ!!
Ευτυχώς σε δύο εβδομάδες τελειώνει το πρωτάθλημα και μένουν και κάτι ψιλά (play-offs) για να ηρεμήσουμε. Άντε να δούμε πως θα ζήσουν τόσες αθλητικές εφημερίδες μέχρι το Euro και ειδικά οι οπαδικές που θα φλομώσουν τους αναγνώστες τους από τον Απρίλιο σε μεταγραφές. Φέτος αναμένεται σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ να “μεταγραφούν” τουλάχιστον 400 παίκτες…

Comments are closed.