Το βάπτισμα του πυρός

Μετά τον μήνα ή καλύτερα το έτος του μέλητος για τον Α.Τσίπρα ήρθε η ώρα για τον νεαρό πολιτικό να αντιληφθεί τι εστί ελληνική πολιτική αρένα. Το τελευταίο διάστημα δέχεται πολυμέτωπες κρίσεις και επικρίσεις επί δικαίων και αδίκων. Από το τι φοράει, γιατί το φοράει, το που πάει, τι τρώει, ποιές είναι παρέες του μέχρι φυσικά και τι λέει που είναι και το πιο σημαντικό. Εκτός από την προσωπική του ζωή που είναι πλέον στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες δέχτηκε πλήθος επιθέσεων για την συνέντευξη και κυρίως την φωτογράφιση του στο Schooligans.
Εμείς κρίνουμε ως υπερβολικές τις αντιδράσεις για την συγκεκριμένη συνέντευξη αφού ήταν μια συνέντευξη και φωτογράφιση σε συγκεκριμένο έντυπο που απαιτούσε τέτοιου τύπου αντιμετώπιση και προσέγγιση. Τι ήθελαν δηλαδή να μιλήσει σε έντυπο φοιτητών και μαθητών (άσχετα αν φιλοξενείται σήμερα από τον ΔΟΛ) φωτογραφημένος σε ένα δρύινο γραφείο με δερμάτινη καρέκλα και κουστούμι και γραβάτα; Σήμερα πάντως απάντησε επι προσωπικού στην συγκεκριμένη συνέντευξη και ο Μ.Τριανταφυλλόπουλος θεωρώντας ότι κάποια αναφορά στο πρόσωπο του από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν σωστή και δίκαια.
Την πιο σκληρή αλλά και για να λέμε του στραβού το δίκιο εμπεριστατωμένη και ακριβοδίκαια κριτική στον Α.Τσίπρα έκανε με το γνωστό σατυρικό της ύφος η ΠΑΝΔΩΡΑ για την εμφάνιση και τα λεγόμενα του νεαρού προέδρου στο debate με τους δημοσιογράφους στο ALTER. Στην πρώτη του ουσιαστικά αρχηγική εμφάνιση ο Α.Τσίπρας έδειξε άτολμος, χωρίς να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα με αποτέλεσμα να κάνει λάθη, χωρίς ξεκάθαρες ιδέες και προτάσεις και με συνεχή καταγγελτικό λόγο υποστηρίζοντας ότι πλέον ο ίδιος κα το κόμμα του προβάλουν ως μια νέα εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης την οποία πρόταση όμως δεν ακούσαμε. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την συνέντευξη δεν προέκυψε ούτε μια είδηση, ούτε καν μια (πολιτική) ατάκα
που να αποτελεί ένα μήνυμα, ένα σύνθημα για την επόμενη πολιτική μέρα στην χώρα.
Με αυτά και με αυτά πάντως ο Α.Τσίπρας πήρε το βάπτισμα του πυρός και ίσως από εδώ και πέρα αλλάξει στάση και γίνει πιο δυναμικός και ουσιαστικός και προς θεού όχι πιο συντηριτικός και προσεκτικός στις διατυπώσεις του.

Comments are closed.