Εκλογές που δείχνουν λύση

Η απρόσμενη ήττα του Τ.Παπαδόπουλου σηματοδοτεί σημαντικές αλλαγές στο Κυπριακό ζήτημα. Ειδικά αν τελικά επικρατήσει ο Γ.Κασουλίδης θα μιλάμε για στροφή της πλειοψηφίας του Κυπριακού λαού από την σχεδόν απόλυτη άρνηση στο σχέδιο Ανάν σε μια καταρχήν αποδοχή νέων συζητήσεων όχι φυσικά στο σχέδιο Ανάν αλλά όπως λένε οι αναλυτές προς την εξεύρεση μιας λύσης που βέβαια θα έχει την βάση της στο σχέδιο Ανάν.
Ο Γ.Κασουλίδης έχει κατέβει σε αυτές τις εκλογές ως ο πιο ευρωπαϊστής εκ των τριών διεκδικητών και έχει κάνει σαφές ότι θα ξεκινήσει νέο γύρο διαβουλεύσεων αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή την φορά η Κυπριακή πλευρά θα βάλει νερό στο κρασί της. Λιγότερο ή περισσότερο θα το ξέρουμε αν και εφόσον φυσικά κερδίσει τις εκλογές ο Γ.Κασουλίδης γιατί σε περίπτωση που τις κερδίσει η ο Δ.Χριστόφιας τα πράγματα είναι πιο θολά αφού ο ηγέτης της Αριστεράς στο νησί δηλώνει μεν και αυτός ότι θα κινηθεί σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για την εξερεύση λύσης αλλά δεν είναι τόσο ξεκάθαρος όσο ο αντίπαλος του για τις προθέσεις του. Μην ξεχάμε άλλωστε ότι ο Δ.Χριστόφιας είχε συμπλεύσει με τον Τ.Παπαδόπουλο στο κάθετο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος στο σχέδιο Ανάν.
Σημαντικό ρόλο θα παίξει φυσικά και η στάση του Τ.Παπαδόπουλου αλλά οι πληροφορίες αυτή την στιγμή αναφέρουν ότι δεν πρόκειται ξεκάθαρα τουλάχιστον να πάρει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου. Αναμαονή λοιπόν για λίγες μέρες…

Comments are closed.