Τσικνοπέμπτη: Οδηγίες για ασφαλές ψήσιμο στην ψησταριά
…από την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας
Η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής. Η ημέρα συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας.
Για να απολαύσουμε την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες του ΕΦΕΤ:
– Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
– Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
– Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
– Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
– Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
– Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
– Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.