Μαυρίστε και τους δύο

Σε μια ακατάσχετη παροχολογία επιδόθηκαν οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων στη Θεσσαλονίκη, η οποία αγγίζει τα όρια του γελοίου. Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές ποντάρουν σε εξαγγελίες και φιλολαϊκά μέτρα με το ένστικτο του τζογαδόρου. Και ότι κάτσει, διότι κάτι θα κάτσει, αφού η χώρα – σύμφωνα με τα δύο μεγάλα κόμματα, χρειάζεται κυβέρνηση την 17η Σεπτεμβρίου και μάλιστα αυτοδύναμη (για να μην δίνει λογαριασμό σε κανέναν)!
Θυμίζουμε ότι είναι τα μοναδικά κόμματα που κυβερνούν τον τόπο τα τελευταία 33 χρόνια, με προγράμματα λιτότητας, ανάλγητα μέτρα, φορομπηχτικές πολιτικές και αυταρχικές μεθόδους. Γιατί να αλλάξουν τώρα;
Αντίθετα και οι δύο μονομάχοι ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού, ο ένας για να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις παύλα ιδιωτικοποιήσεις και ο άλλος για να έχει την ανοχή μας όταν θα εφαρμόζει τις ιδιωτικοποιήσεις στην υγεία, στην παιδεία και σε άλλους τομείς που άφησε στη μέση πριν τρεισήμισι χρόνια!
Και οι δύο έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου γνωρίζοντας ότι αν δεν αυξήσουν μέχρι τέλος της εβδομάδας της συσπειρώσεις τους στο 75 με 78 τοις εκατό με δυσκολία θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αν και ο εκλογικός νόμος του ΠΑΣΟΚ που όπως αποδεικνύεται αφελώς διατήρησε η ΝΔ, πολύ εύκολα χαρίζει αυτοδυναμία στο πρώτο κόμμα, έστω και με διαφορά μερικών χιλιάδων ψήφων.

Comments are closed.