Έχει κι άλλους γκέι ο χώρος; Νόμιζα πως είμαστε μόνο εγώ και ο Φώτης Σεργουλόπουλος

 

Ο Γιώργος Καπουτζίδης στη διαδικτυακή εκπομπή των Rainbow Mermaids στο YouTube για τη σεξουαλικότητά του, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και για την κατάσταση των ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα

«Ο πρώτος έρωτας με αγόρι ήρθε στα 22, αλλά δεν μπόρεσε να ευδοκιμήσει» ανέφερε ο Γιώργος Καπουτζίδης μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή των Rainbow Mermaids στο YouTube και πρόσθεσε, «Εκεί νομίζω ότι ήταν σαν να αποδέχτηκα τη σεξουαλικότητά μου. Στους γονείς μου μίλησα και ήταν μία δύσκολη διαδικασία και δεν θα ξεχάσω την ημέρα που βγήκα έξω στην πόλη και ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα το ξημέρωμα, σαν να ήταν τα χρώματα διαφορετικά. Αγαπώ πολύ τους γονείς μου γιατί μου το έκαναν εύκολο, ενώ για τους ίδιους δεν ήταν».

Ωστόσο ο δημιουργός μίλησε και για τις δυσκολίες που συνάντησε επαγγελματικά, αναφέροντας χαρακτηριστικά την πρώτη του εμπειρία στο «The Voice».

«Ο πρώτος χρόνος στο The Voice ήταν πάρα πολύ δύσκολος, γιατί δεν τους άρεσα. Ούτε στους Τούρκους, ούτε στους Ολλανδούς. Ξεκίνησαν να αλλάζουν γνώμη, όταν ξεκίνησαν τα live», είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης. Ενώ στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον κακοποιητικό λόγο που ακούστηκε κατά των ομόφυλων ζευγαριών με αφορμή τη συζήτηση για το νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί θεσμικά. «Με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ακούστηκε πολύς κακοποιητικός λόγος κι εδώ πρέπει να το δούμε το πράγμα πολύ σοβαρά, ακόμα κι αν χρειαστεί να το δούμε νομικά. Πρέπει να γίνουν θεσμικά πράγματα, γιατί είναι φοβερά προσβλητικό. Δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να λέει ό,τι προσβλητικό θέλει. Είναι λάθος. Γιατί αν το αφήσουμε ελεύθερο στην τηλεόραση, θα είναι ελεύθερο στην κοινωνία και στο σπίτι. Θα έχουμε ξυλοδαρμούς, οπότε όλα αυτά είναι αλληλένδετα».

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε επίσης για το θέμα του coming out στον χώρο των ηθοποιών, εκφράζοντας τη λύπη του που πολλοί συνάδελφοί του δεν έχουν προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

«Έχει κι άλλους γκέι ο χώρος; Εγώ νόμιζα ότι είμαστε μόνο εγώ και ο Φώτης (Σεργουλόπουλος). Καμιά φορά το σκέφτομαι και στενοχωριέμαι και πίστευα ότι αν βγω να μιλήσω, θα βγούνε κι άλλοι κι αυτό δεν έγινε.

Φοβούνται, ξέρουνε και νομίζω ότι έχουν δίκιο, ότι αν το κάνουν θα έχουν θέμα στη δουλειά τους. Ένας που είναι ζεν πρεμιέ για παράδειγμα, αν κάνει coming out, δεν ξέρω αν θα τον ξαναπάρουν σε ρόλο» κατέληξε.

Comments are closed.