Το φιστίκι Αιγίνης ψηφίστηκε το καλύτερο στον κόσμο
… από την έρευνα του διεθνούς οδηγού Taste Atlas
Το γνωστό φιστίκι Αιγίνης ψηφίστηκε από το Taste Atlas ως το καλύτερο στον κόσμο. Ανάμεσα στους 46 καλύτερους ξηρούς καρπούς του κόσμου, δεύτερο έρχεται το τουρκικό Αντέπ φιστίκι από την επαρχία Γκαζιαντέπ και ακολουθούν ποικιλίες φιστικιών από την Ιταλία, την Ισπανία, την Αυστραλία και την Πορτογαλία.
Στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης βρίσκονται επίσης δύο ακόμη ελληνικές ποικιλίες, το φιστίκι Μεγάρων και το κελυφωτό φιστίκι Φθιώτιδας.
Για το φιστίκι Αιγίνης, το Taste Atlas σημειώνει: «Αναμφισβήτητα το πιο διάσημο ελληνικό φιστίκι, το φιστίκι Αιγίνης παράγεται από μια μοναδική ποικιλία που καλλιεργείται παραδοσιακά στο νησί της Αίγινας από τα τέλη του 19ου αιώνα. Η πρώτη φυτεία δημιουργήθηκε το 1896 από τον Νικόλαο Πέρογλου, ο οποίος έφερε τους καρπούς από τη Συρία.
Οι ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες και η σύσταση του εδάφους στην Αίγινα προσδίδουν σε αυτά τα φιστίκια το χαρακτηριστικό άρωμα και τη μοναδική γεύση που τα καθιστούν κορυφαία σε όλο τον κόσμο. Η συγκομιδή τους ξεκινά τον Αύγουστο, όταν οι καρποί συλλέγονται με προσοχή, χρησιμοποιώντας μακριά ραβδιά για να μην προκληθεί βλάβη στα δέντρα».
Learn more: https://t.co/jjELbVIvlD pic.twitter.com/TGswYhQttN
— TasteAtlas (@TasteAtlas) October 22, 2024