Ο πατσάς αλλιώς

Εκδήλωση γευσιγνωσίας στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία του Δήμου και του ιστορικού πατσατζίδικου Τσαρούχας

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τουρισμού, σε συνεργασία με το ιστορικό πατσατζίδικο Τσαρούχας, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας πατσά, διοργανώνουν εκδήλωση γευσιγνωσίας με πρωταγωνιστή το αγαπημένο πιάτο. Σε μια προσπάθεια ανάδειξης της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, με τον πατσά σε πρωταγωνιστικό ρόλο, οι καταξιωμένες chefs, Μαρία Εκμετσίογλου και Şemsa Denizsel, θα παρουσιάσουν τον πατσά αλλιώς, σε δύο πρωτοποριακές συνταγές με καινοτόμες πινελιές.

Ο πατσάς γίνεται το μέσο για την συνομιλία μεταξύ των δύο λαών, των Ελλήνων και των Τούρκων και ανακαλεί μέσα από τις κοινές γεύσεις, μνήμες που συνδέουν την Πόλη με την Θεσσαλονίκη.

Με την πεποίθηση ότι “η γεύση μας ενώνει”, η ξεχωριστή γιορτή του πατσά θα πραγματοποιηθεί στο πατσατζίδικο “Τσαρούχας” την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024, από τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Δημητρίων και εντάσσεται στις δράσεις της Θεσσαλονίκης ως μέλος του δικτύου δημιουργικών πόλεων της UNESCO για τη γαστρονομία.

Comments are closed.