Ο Δούκας ακολουθεί την πεπατημένη του Μπακογιάννη

 

«Κάθε καλοκαίρι είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Την τελευταία δεκαετία έχει καεί περίπου το 38% με 40% των δασικών εκτάσεων της Αττικής», δήλωσε στον Αθήνα 9,84 και στους Κώστα Κορέλη και Βαγγέλη Σαρακινό, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος έκανε λόγο για ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν, επισημαίνοντας ότι «ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε και το ΠΑΣΟΚ είναι άμοιροι ευθυνών».

«Πρέπει να απομυθοποιηθεί η προσπάθεια που γίνεται να ‘’φορτωθούν’’ όλα στην κλιματική αλλαγή και να μετατοπιστούν οι ευθύνες του κράτους το οποίο αποδεικνύεται ανίκανο να προστατεύσει τον φυσικό πλούτο της χώρας αλλά ικανό να επενδύει δισεκατομμύρια στη λεγόμενη πράσινη μετάβαση. Είναι επιτακτική ανάγκη να προστατευτεί ο φυσικός πλούτος και η ατομική περιουσία και να δυναμώσει η αλληλεγγύη απέναντι στους πολίτες που πλήττονται», τόνισε ο κ. Σοφιανός, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς, καθώς – όπως υπογράμμισε – τίθεται θέμα επιβίωσης των πληγέντων.

«Δίνονται πακέτα εκατομμυρίων σε επενδύσεις και ταυτόχρονα το πράσινο στην Ελλάδα τελειώνει»

«Η κυβέρνηση θεωρεί κόστος την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τα μέτρα προστασίας του δασικού πλούτου, τα μέτρα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας των δασών αλλά και του αστικού ιστού. Πρόκειται όμως για ένα υπαρκτό πρόβλημα το οποίο δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια, ούτε με τις υφιστάμενες στρατηγικές. Πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα, να δοθούν κονδύλια στη λεγόμενη Πολιτική Προστασία. Δίνονται πακέτα εκατομμυρίων σε επενδύσεις και ταυτόχρονα το πράσινο στην Ελλάδα τελειώνει».

«Να μπει τελεία σε ταξικές και τοξικές πολιτικές»

«Πρέπει οι πολίτες να οργανωθούν, να διεκδικήσουν αποζημιώσεις και να απαιτήσουν να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα ώστε να θωρακιστούν στοιχειωδώς οι πόλεις, η ύπαιθρος και τα δάση. Να μπει επιτέλους μια τελεία σε αυτή την πολιτική η οποία είναι ταξική και τοξική ταυτόχρονα, να διαμορφωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις ώστε να ανατρέψουμε μια οικονομία η οποία δουλεύει για το κέρδος, για το κεφάλαιο».

«Χρειάζονται μέτρα που θα δώσουν ανάσα στο λεηλατημένο εισόδημα του λαού»

«Η ακρίβεια μαστίζει τα νοικοκυριά. Η αγοραστική ικανότητα των πολιτών έχει πιάσει πάτο. Χρειάζονται μέτρα τα οποία θα δώσουν ανάσα στο λεηλατημένο εισόδημα του λαού όπως η κατάργηση των ειδικών φόρων σε όλα τα ενεργειακά προϊόντα, η κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και οι αυξήσεις των μισθών. Πρέπει να ωριμάσει στο μυαλό του λαού η ανάγκη συνολικότερων ανατροπών. Δεν πάει άλλο να παρακολουθούμε την καταστροφή να χτυπάει διαρκώς την πόρτα μας».

«Προβληματικός προσανατολισμός στον Δήμο της Αθήνας»

«Ο Δήμος της Αθήνας είναι υποστελεχωμένος. Η νέα δημοτική αρχή ακολουθεί την ίδια πολιτική με την προηγούμενη. Η κατάσταση την καθαριότητα, στο πράσινο, στον ηλεκτροφωτισμό, στις κοινωνικές υπηρεσίες, επιδεινώνεται. Ο κ. Δούκας ακολουθεί την πεπατημένη του κ. Μπακογιάννη. Δεν είναι τυχαίο το ότι ψηφίζουν από κοινού και τις συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρίες και τα εκατομμύρια που δίνονται στη μεγάλη μπίζνα του Βοτανικού. Έφτασαν στο σημείο, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, να καλούν την κυβέρνηση να επιτάξει οικόπεδα για να μπορέσει να τρέξει το έργο της επιχειρηματικής ανάπλασης στο Βοτανικό, δηλαδή να γίνει η περιοχή τσιμέντο με καινούρια επιχειρηματικά και εμπορικά κέντρα. Πρόκειται για έναν προβληματικό προσανατολισμό που κάνει αβίωτη την καθημερινότητα για την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της Αθήνας».

Comments are closed.