Στη… μάχη της πισίνας «βούτηξε» και ο Βερύκιος

 

Παλιός στο δημοσιογραφικό κουρμπέτι ο Δήμος Βερύκιος με άρθρο του θύμισε την αυθαίρετη πισίνα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι Χανίων… Για να τονίσει την πανομοιότυπη αντιπαράθεση που συμβαίνει σήμερα με την πισίνα Κασσελάκη στις Σπέτσες και το Πρώτο Θέμα.

Ο δημοσιογράφος γράφει στο ieidiseis, «Στα τέλη της δεκαετίας του 80 επί κυριαρχίας «Αυριανισμού» για μεγάλο χρονικό διάστημα η δημόσια πολιτική συζήτηση περιστρέφονταν γύρω από τη βίλα με τους επτά καμπινέδες και την «αυθαίρετη» πισίνα που είχε φτιάξει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο Ακρωτήρι Χανίων πάνω ακριβώς από τον κόλπο της Σούδας. Το σπίτι που σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται ξένους ηγέτες και αξιωματούχους… Στο σίριαλ με τους επτά καμπινέδες και την αυθαίρετη πισίνα που η Μαρίκα έκανε… μακροβούτια, η «Αυριανή» έκοβε και ο Κακαουνάκης έραβε…».

Για να καταλήξει ο Βερύκιος στο άρθρο του, «Την αυθαίρετη γούρνα Μητσοτάκη στα Χανιά αντικατέστησε η αυθαίρετη στέρνα Κασσελάκη στις Σπέτσες. Ξανά μάνα τα ίδια. Πανομοιότυπη αντιπαράθεση με δηλητηριώδη βέλη, χωρίς καμία ουσία που απλώς μολύνουν τον πολιτικό πολιτισμό».

Την ίδια ώρα δε, στο διαδίκτυο (από φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ Μέσα) κυκλοφορούν αεροφωτογραφίες (από Google) που δείχνει το νησί γεμάτο πισίνες…

Comments are closed.