Η Πόπη Τσαπανίδου… επέστρεψε

 

Ούτε στη δημοσιογραφία, ούτε στην πολιτική… Κάπου πιο σημαντικά.

Μέσα από μια βαθιά συγκινητική ανάρτηση η Πόπη Τσαπανίδου περιγράφει παιδικές της στιγμές με αφορμή την επιστροφή της στο σπίτι της γιαγιάς της στη Θεσσαλονίκη. Κυρίως όμως μιλά για τη συνάντηση της με το μικρό κοριτσάκι μέσα της…

Με τα δικά της λόγια: Επιστροφη… Εκει που πρωτοθυμαμαι τον εαυτο μου. Εκει που γεννήθηκα. Στο σπιτι της γιαγιας μου.
Σ αυτη την παλια πολυκατοικια στην καρδια της Θεσσαλονικης. Πολλες φορες περνουσα απ εξω. Σημερα μπηκα και ανεβηκα τα σκαλια μεχρι την πορτα της παιδικης μου ηλικιας.
Σταθηκα.
Και συναντησα το μικρο κοριτσακι μεσα μου. Συνδεθηκα με τον εαυτο μου στον δευτερο χρονο της ζωης μου. Ειδα ποσο γιγαντιαια μου φαινονταν τα κιγκλιδωματα στις σκαλες… ενοιωσα τον πονο στα ποδαρακια μου που προσπαθουσαν να ανεβουν ενα ενα τα σκαλια… ειδα τον ουρανο απο την ταρατσα εκεινη… ενοιωσα την γιαγια μου να ειναι μαζι μου και να με κοιτα με φροντιδα… εψαχνα την μαμα μου που ελειπε στη δουλεια και τον μπαμπα που ηταν φανταρος, να με παει βολτα με την μηχανη του.
Δεν εχω ιδεα ποση ωρα εμεινα εκει.
Οταν κατεβηκα τα σκαλια να φυγω, κρατουσα απ το χερακι εκεινο το μικρο κοριτσακι. Και περπατησαμε με καμαρι στη γειτονια. Κοιτώντας η μια την άλλη χωρις να χρειαζεται να στρεψουμε το κεφαλι.
Με καμαρι γιατι τα καταφεραμε να φτασουμε ως εδω στη ζωη και γιατι επιτελους συναντηθηκαμε και φροντισαμε η μια την άλλη.

“Θα θελα να με ειχες δει νωριτερα και να μου πεις να μην φοβαμαι. Να με αγκαλιαζες και να παιζαμε μαζι” μου πε το διχρονο Ποπακι.
“Σε βρήκα όμως” της είπε ο σημερινός μου εαυτός “και δεν θα σε ξαναφησω”

Κι αυτο ειναι αποφαση που θεραπευει τραυματα και λυτρωνει

Comments are closed.