Πρωτιά της ΝΔ (στα επίπεδα του 2019), κυριαρχία Μητσοτάκη και μάχη για την τέταρτη θέση

Τι δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις

Πρώτη και με διαφορά εμφανίζεται στο σύνολο των δημοσκοπήσεων η ΝΔ για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου… Συγκεκριμένα το βράδυ της Πέμπτης μεταδόθηκαν τρεις δημοσκοπήσεις, Alco, Pulse και Marc. Τα στοιχεία των ερευνών τους αποτυπώνουν με ξεκάθαρο τρόπο την πρωτιά της ΝΔ και μάλιστα στα ποσοστά του 2019, καθώς και την κυριαρχία Μητσοτάκη.

Ειδικότερα η Μarc εκτιμά ότι η ΝΔ ξεπερνά τα ποσοστά του 2019 (33,12%) ενώ η PULSE υπολογίζει ότι μπορεί να φτάσει ως το 35,9%. Στη μάχη για την δεύτερη θέση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, και αναμένεται να κινηθεί πέριξ του 15%, ενώ το ΠΑΣΟΚ εκτιμάται ότι θα καταλάβει την τρίτη θέση με ένα ποσοστό πάνω από το 12%.

Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρατηρείται σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα στο ποιος θα καταλάβει την τέταρτη θέση, αφού αναμένεται να δοθεί μεγάλη μάχη ανάμεσα στο ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση. Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου «μετριέται» μεταξύ 9% και 11% και το κόμμα του Περισσού μεταξύ 8% και 10%.

Μεγάλη μάχη θα δοθεί και μεταξύ των μικρότερων κομμάτων με τα κοινοβουλευτικά (Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας, Νέα Αριστερά) να συγκεντρώνουν σοβαρές πιθανότητες να ξεπεράσουν το 3% ενώ από κοντά ακολουθούν ΜέΡΑ25, Φωνή Λογικής και Δημοκράτες.

Comments are closed.