Απόδραση κρατούμενου στη Γαλλία με δυο νεκρούς σωφρονιστικούς υπαλλήλους

ΒΙΝΤΕΟ

Κλούβα των φυλακών έπεσε σε ενέδρα και δέχθηκε επίθεση από ενόπλους κατά τη μεταφορά ενός κρατουμένου λίγο μετά τις 11.00 σήμερα το πρωί κοντά στην πόλη Ρουέν στη Νορμανδία της Γαλλίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δυο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ άλλοι τρεις να τραυματιστούν. Ο κρατούμενος κατάφερε να διαφύγει. Σύμφωνα με τη Le Parisien κάτω από «άγνωστες συνθήκες», η κλούβα της διοίκησης των φυλακών δέχθηκε επίθεση από τέσσερις ένοπλους άνδρες κατά τη μεταγωγή ενός κρατουμένου από τη Ρουέν στην Εβρέ.

Οι ένοπλοι επέβαιναν σε δύο οχήματα τα οποία εγκατέλειψαν γρήγορα και έκαψαν πριν διαφύγουν με ένα τρίτο όχημα που δεν έχει αναγνωριστεί…

«Δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχασαν τη ζωή τους ως θύματα πυρών από κυνηγετικό όπλο» κατά τη διάρκεια της επίθεσης με «εμβολισμό αυτοκινήτου», δήλωσε αστυνομική πηγή στο AFP την Τρίτη. Η Le Parisien δεν μπόρεσε ακόμη να επιβεβαιώσει αυτή την πληροφορία.

Ο κρατούμενος που δραπέτευσε, με το παρατσούκλι «Η μύγα» (La Mouche), αναγνωρίστηκε ως ο 30χρονος Μοχάμεντ A. Είχε καταδικαστεί για διάρρηξη και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Σεντ Ετιέν ντι Ρουβρέ.

Ο καταζητούμενος περιγράφεται ως επικεφαλής κυκλώματος ναρκωτικών, δήλωσε αστυνομική πηγή στη Le Parisien. Ο άνδρας δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των «κρατουμένων που προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία» (DPS), πρόσθεσε η πηγή.

Comments are closed.