Γεροβασίλη: Καθήκον μου είναι να συμβάλλω ώστε να έχει η χώρα αντιπολίτευση σήμερα

…και εναλλακτική προοδευτικής διακυβέρνησης αύριο

Σημεία συνέντευξης της Όλγας Γεροβασίλη στον ANT1 και στους Γ. Παπαδάκη και Μ. Αναστασοπούλου

Η βουλευτής Άρτας και Αντιπρόεδρος της Β.τ.Ε, στην πρώτη δημόσια παρέμβασή της μετά το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τοποθετήθηκε εφ’ όλης της ύλης σχετικά με την στάση της στην πολιτική, την παρουσία της στην διαδικασία, τις θέσεις, την υποψηφιότητα και την επόμενη μέρα για το κόμμα και στο κόμμα. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Όταν πιστεύω κάτι, το υπηρετώ με συνέπεια και χωρίς σκοπιμότητες. Όταν έχω τη βεβαιότητα και εφόσον έχω καταλήξει μέσα μου ότι είναι το ορθό, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να με σταματήσει».

«Δεν μετανιώνω για την υποψηφιότητα. Δεν συντρέχει κανείς λόγος. Ούτε αισθάνομαι τσαλακωμένη. Δεν είναι μία διαδικασία για την οποία μπορούμε να μιλάμε για νικητές και ηττημένους. Η πολιτική έχει αντιθέσεις, συνθέσεις, προτεραιότητες, οπισθοχωρήσεις. Πρέπει κανείς να διαθέτει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά για να μπορεί να φανεί χρήσιμος στη χώρα του, στον πολιτικό χώρο που υπηρετεί αλλά και συνεπής στη διαδρομή έχει ακολουθήσει στην κοινωνία».

«Ό, τι ήθελα να πω τα είπα αναλυτικά στην τοποθέτησή μου στο συνέδριό μας. Από ψυχής και καθαρά. Εξέθεσα τους προβληματισμούς μου για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τον πολιτικό μας στόχο. Η εικόνα στη συνέχεια δεν ήταν ευχάριστη στιγμή, ωστόσο θα πρέπει κάποιος για να είναι χρήσιμος, να μπορεί να αντέχει και τις «σφαίρες».

«Την απόφαση να καταθέσω υποψηφιότητα την έλαβα όταν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σ. Κασσελάκης διατύπωσε την πρόσκληση/πρόκληση «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε». Ενδεχομένως να θεώρησε ότι αυτή την πρόσκληση την έχει κάνει κάποιος άλλος, ωστόσο εγώ ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του ιδίου».

«Ο Τσίπρας είναι ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας. Μπορεί να πει ό,τι εκείνος εκτιμά, όταν ο ίδιος το κρίνει και δεν θα τον κρίνω εγώ. Νομίζω ότι η στάση που τηρείται απέναντι σε όλους τους πρώην πρωθυπουργούς όταν μιλούν είναι ότι τους ακούμε. Ως εκ τούτου ο κ. Τσίπρας μπορεί να πει ό,τι θέλει και όταν το θέλει. Άρα ούτε θα σχολιάσω ούτε θα υποδείξω».

«Σε παρουσία του σε πρόσφατη διοργάνωση, ο Α. Τσίπρας είχε μία εξαιρετική τοποθέτηση με αποδέκτη τον λαό, για την περίοδο διακυβέρνησης και για ό,τι σκέφτεται σήμερα. Έχει δε σημασία να αναρωτηθούμε ποιος άλλος πρωθυπουργός έχει κάνει δημόσια, ανοιχτή αυτοκριτική, όπως απαιτείται».

«Όταν τελείωσαν οι διαδικασίες του Συνεδρίου, το ίδιο βράδυ, έκανα μία δήλωση όπου έλεγα ότι το συνέδριο είναι κυρίαρχο όργανο και έλαβε μία απόφαση η οποία είναι σεβαστή και ότι προχωρούμε συντεταγμένα προς τις Ευρωεκλογές που έχουν εξαιρετική κρισιμότητα για την Ευρώπη και για τη χώρα. Από πλευράς μου ό,τι κριτική άσκησα, την άσκησα δημοσίως και ανοιχτά στο συνέδριό μας. Είμαι αυτό που είμαι αλλά πάνω απ όλα είμαι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η επόμενη μέρα στο κόμμα δεν σημαίνει «αναγκαστική συγκατοίκηση» [σ.σ όπως το χαρακτήρισε η δημοσιογράφος] με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Έχω διαφωνήσει επανειλημμένως στο κόμμα μου με άλλους και κατόπιν έχουμε συμπορευτεί -και όχι ‘συγκατοικήσει’- με κοινούς στόχους. Τα κόμματα απαρτίζονται από άτομα με διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις από τις οποίες προκύπτει σύνθεση».

«Δεν κινούμαι σε γωνίες, προτιμώ να είμαι ορατή» απάντησε η Ό. Γεροβασίλη σε ερώτηση της δημοσιογράφου κατά πόσον περιμένει τον πρόεδρο στη γωνία σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος στις Ευρωεκλογές και συνέχισε: «Συντεταγμένα προχωρούμε στις ευρωεκλογές (από τις κρισιμότερες ίσως) όπου έχουμε να δώσουμε μία από τις σημαντικότερες μάχες. Στόχος μας είναι να έχουμε ισχυρότερη θέση από την σημερινή δημοσκοπική καταγραφή και να διατηρηθεί η δεύτερη θέση».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων περί λευκής επιταγής στον Πρόεδρο ο οποίος είπε ότι δεν κριθεί στις Ευρωεκλογές αλλά στις εθνικές, η Ό. Γεροβασίλη εξέφρασε την άποψη ότι «και για το καλό και για το κακό αποτέλεσμα δεν ευθύνεται ποτέ ένας. Βεβαίως ο ρόλος του εκάστοτε προέδρου είναι διακριτός, διότι δίνει τον τόνο της συνοχής της ενότητας της διεύρυνσης κ.λπ. Έχει λοιπόν διακριτό ρόλο αλλά όχι τον αποκλειστικό».

«Σε όλες τις εσωκομματικές διαδικασίες, σε όλα τα όργανα και εάν χρειαστεί και εκτός, θα λέω τη άποψή μου, όπως έκανα πάντα. Με απλά λόγια: εγώ επικεφαλής εσωκομματικής αντιπολίτευσης δεν γίνομαι. Είμαι με τη χώρα μου, με το ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύω ότι έχω το καθήκον να συμβάλω ώστε να έχει η χώρα μου αντιπολίτευση σήμερα και εναλλακτική αύριο».

«Τι λέει το άρθρο 27 το οποίο συνέταξε ο κ. Αρβανίτης; Παρότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταδικάζεται από την ΕΕ για την κατάρρευση του κράτους δικαίου δεν πρέπει να λείψουν τα κονδύλια για τη χώρα γιατί δεν πρέπει λείψει ούτε ένα ευρώ από τους έλληνες πολίτες. Το κράτος δικαίου στη χώρα μας απειλείται από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του με τη βούλα της Ε.Ε., και όχι από τον κ. Αρβανίτη και όλους εμάς».

Comments are closed.