Γνωρίζονται πια

 

Ενδεχομένως να είναι από τις ελάχιστες συνεντεύξεις πολιτικών σε νυχτερινό τοκ σόου που κάνει τόσο υψηλά νούμερα τηλεθέασης… Μπορεί να μη συγκέντρωσε διψήφια ποσοστά η συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στη “Μεγάλη εικόνα” της Νίκης Λυμπεράκη εχθές το βράδυ στο MEGA, αλλά τηρουμένων των αναλογιών είναι επιτυχία να καταγράψει νούμερα ελάχιστα δεκαδικά κάτω από το 10%! Συγκεκριμένα η συνέντευξη Ε. Βενιζέλου συγκέντρωσε 8,4% στο δυναμικό κοινό και 9,5% στο σύνολο! Το υψηλότερο νούμερο ήταν 13,1% στους άνδρες 45 -54, ενώ η Θεσσαλονίκη δεν τον τίμησε αφού η (τηλεοπτική) προσοχή που του χάρισε ήταν μόλις στο 5,7%!

Η συνέντευξη όμως είχε αρκετό ενδιαφέρον, γιατί ο λόγος του Βενιζέλου είναι σημαντικός, πολιτικά και επιστημονικά… Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και το επιτελικό κράτος, στήριξε τον Ανδρουλακη (στο θέμα ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας) και υπερασπίστηκε την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου με τη γνωστή (και παιδαγωγική) εμμονή που το κάνει κάθε φορά που εμφανίζεται δημόσια! Εξέφρασε την ανησυχία του… Και ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει με τους σημερινούς συσχετισμούς και όρους η θέση του πρωθυπουργού.

Η Νίκη Λυμπεράκη – επίσης, ήταν πολύ καλή στον ρόλο της, διότι ξέρει (τηλεοπτικά) να χειρίζεται τον χειμαρρώδη πρώην αντιπρόεδρο… Τον έχει φιλοξενήσει αρκετές φορές στις εκπομπές της και έχει μάθει να τον κοντρολάρει, γνωρίζονται πια! Ξέρει πώς να ακούγεται και η ίδια, να υποβάλλει τις ερωτήσεις της και να μην την καλύπτει η παρουσία του!

Εν κατακλείδι ήταν μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη που κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεθεατή!

Comments are closed.