Οργή προκαλεί ο φράχτης στον Πάνορμο

… της Μυκόνου

Οργή έχει προκαλέσει η εικόνα του φράχτη στην παραλία Πάνορμος της Μυκόνου που έφερε στο φως το ρεπορτάζ των Τάσου Τέλλογλου και Ελίζας Τριανταφύλλου στο Inside Story με τίτλο «Μύκονος: Το σύστημα», που σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η Μύκονος κυριαρχείται από έναν κατασκευαστή, μερικούς μηχανικούς και κάποιους δημόσιους υπαλλήλους, που φαίνεται να ερμηνεύουν κατά το δοκούν την πολεοδομική νομοθεσία».

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο πρωθυπουργός δήλωνε «Δεν νοείται να υπάρχει ένα νησί στο οποίο κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου», αναφερόμενος στο όργιο πολεοδομικής αυθαιρεσίας που βασιλεύει στη Μύκονο… Με το θέμα να φτάνει στο Μαξίμου μετά τον ξυλοδαρμό και τις απειλές που δέχθηκαν αρχαιολόγοι που προσπάθησαν να τηρήσουν τον νόμο.

Η εικόνα, έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις στα social media, με πολλούς να στηλιτεύουν το γεγονός σε συνδυασμό και με το πρόσφατο περιστατικό του ξυλοδαρμού αρχαιολόγου…

Τέλος να σημειωθεί πως η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η έκδοση οικοδομικών αδειών στις εκτός σχεδίου περιοχές. «Δεν θα επιτραπεί σε καμιά παράνομη πράξη, σε κανένα παράνομο σχέδιο να νομιμοποιηθεί. Το επαναλαμβάνω, κανένας εκβιασμός και κανένα παραθυράκι δεν πρόκειται να λειτουργήσει», είχε αναφέρει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Comments are closed.