Συνήθως debate ζητάει ο χαμένος


 

Αυτός που προηγείται δεν έχει κανέναν λόγο να έρθει σε πολιτική αντιπαράθεση τηλεοπτικά με τον υποτιθέμενο αντίπαλο του… Στην καλύτερη περίπτωση ο πρώτος να συμμετάσχει σε μια τηλεμαχία με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς που μοιάζει περισσότερο με παράλληλους μονολόγους.

Γενικά ο πρώτος δεν έχει λόγο να μπαίνει σε προεκλογικές περιπέτειες, και οσοι προηγούνται (δημοσκοπικά) επιδιώκουν να προχωρούν με τα λιγότερα δυνατά στραβοπατήματα. Αντίθετα όσοι υπολείπονται λειτουργούν σαν τον λύκο που χαίρεται στην αναμπουμπούλα! Απλά πράγματα γνωστά για όσους γνωρίζουν την πολιτική αλφαβήτα των εκλογών.

Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν και μετά τη χθεσινή ανακοίνωση Μητσοτάκη για την ημερομηνία των εκλογών… Ο Αλέξης Τσίπρας από συνέδριο όπου βρισκόταν, μεταξύ άλλων δήλωσε και την πρόθεση του να συμμετάσχει σε ένα debate με τον πρωθυπουργό, λέγοντας μάλιστα ότι ελπίζει αυτήν τη φορά να μην κρυφτεί!

Με άλλα λόγια λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας που πιστεύει ότι είναι ρήτορας, αλλά οι δημοσκοπήσεις – για πρώτη φορά στην ιστορία τους, καταγράφουν το φαινόμενο να είναι σταθερά δεύτερος (από το 2019 έως σήμερα), θεωρεί ότι εαν κάνουν debate θα πλήξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη που παραμένει πρώτος δημοσκοπικά ακόμη και μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει και ενδεχομένως να είναι, καλύτερος στα “προφορικά” από τον Κυριάκο Μητσοτάκη… Υπό αυτήν την έννοια λοιπόν, ορθώς επιδιώκει να “διαγωνιστεί” στα “προφορικά” που αισθάνεται ότι θα κερδίσει! Και για να τα λέμε όλα, είναι δηλαδή σαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ζητάει εμμονικά (όπως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή το debate) να “διαγωνιστεί” με τον Τσίπρα στα αγγλικά (προφορικά ή γραπτά)! Η εμμονή λοιπόν κρύβει και ενοχή, αλλά επειδή αυτό είναι άλλης τάξης μάθημα… Ας μείνουμε στα πολιτικά και τηλεοπτικά! Καλό το debate, και μακάρι να γίνει έστω και με όλους τους αρχηγούς, αλλά δεν εκλέγεται πρωθυπουργός από μια τηλεμαχία! Δεν είμαστε (στην Ελλάδα) τόσο αμερικανάκια!

Comments are closed.