Το Spiegel δεν ζήτησε συγγνώμη αλλά απέσυρε τα άρθρα

… για τη δήθεν μικρή Μαρία που πέθανε στον Έβρο – Η Ακρίτα ζήτησε συγγνώμη, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Σπίρτζης επιμένουν ακόμη

Το Spiegel δεν ζήτησε συγγνώμη δηλαδή δεν έγραψε τη λέξη «συγγνώμη», αλλά απέσυρε όλα τα άρθρα σχετικά με τη δήθεν μικρή Μαρία του Έβρου που πέθανε από τσίμπημα σκορπιού… Και ανήμερα της Παναγίας Δεκαπενταύγουστο οι χριστιανοί (ανάμεσα τους και του ΣΥΡΙΖΑ) τα έχωναν στην κυβέρνηση που αφήνει άταφο το παιδί! Στα κοινωνικά δίκτυα – επίσης, το χριστεπώνυμο (και Συριζαϊκό) πλήθος έκανε μεγάλο χαμό, λόγω και της ημέρας!

Αλλά… Δεν συνέβη τίποτα από όλα αυτά! Και το Spiegel το παραδέχεται κανονικά! Για αυτό και αποσύρει τα σχετικά άρθρα δείχνοντας στην πράξη μεταμέλεια! Συγκεκριμένα έγραψε: «Αν και δεν υπάρχουν οριστικές αποδείξεις, υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι από τους πρόσφυγες μπορεί να επινόησαν τον θάνατο μέσα στην απελπισία τους».

Η Έλενα Ακρίτα – επίσης, ζητάει συγγνώμη που πίστεψε τη συγκεκριμένη ιστορία και δηλώνει ότι οι προθέσεις της ήταν ειλικρινείς , αλλά δεν έχει δικαιολογία για αυτή την αστοχία. Συγκεκριμένα αναφέρει η συγγραφέας και δημοσιογράφος στο Facebook: «Στην εκπνοή του χρόνου, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη γιατί κι εγώ – όπως τόσοι άλλοι – πίστεψα την ιστορία της «μικρής Μαρίας» από τον Έβρο. Οι προθέσεις μου ήταν ειλικρινείς, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Ειλικρινά λυπάμαι. Εύχομαι το 2023 να βρούμε τη δύναμη να ζητάμε συγγνώμη όταν σφάλλουμε και να προσπαθούμε να διορθώνουμε τα λάθη μας. Καλή μας Χρονιά, αγαπημένοι μου φίλοι!»

Παρόλα αυτά στην Κουμουνδούρου επιμένουν… Μάλιστα ο τομεάρχης Προστασίας Χρήστος Σπίρτζης υποστηρίζει ότι δεν ζήτησε συγγνώμη το Spiegel. Σωστό. Αλλά απέσυρε τα άρθρα! Και ευλόγως αναρωτιέται κανείς ποια είναι η σκοπιμότητα αυτής της επιμονής; Είναι το ενδιαφέρον για μια ανύπαρκτη μικρή Μαρία, είναι τα «πετσωμένα» ΜΜΕ που έγραψαν για «Συγγνώμη του Spiegel», ενώ δεν υπήρξε τέτοια διατύπωση, ή είναι κάτι άλλο; Και ποιο είναι αυτό το κάτι άλλο;

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για αυτή την ιστορία της μικρής Μαρίας;

Comments are closed.