Επέστρεψε στο “Βήμα” η Κρουστάλλη

… μετά την παραίτηση Καρακούση από τη διεύθυνση της εφημερίδας

Ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Αντώνη Καρακούση από τη διεύθυνση του “Βήματος”, επέστρεψε στην εφημερίδα η πρώην συνεργάτης του Δήμητρα Κρουστάλλη, που επίσης είχε παραιτηθεί τον Δεκέμβριο του 2020.

Η δημοσιογράφος που εργαζόταν σχεδόν 30 χρόνια στο “Βήμα” αναγκάστηκε να παραιτηθεί πριν δυο χρόνια εξαιτίας δημοσιεύματος που αποκάλυπτε τον τρόπο με τον οποίο καταγράφονται τα κρούσματα Covid-19 από τον ΕΟΔΥ… Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της εποχής ο τότε διευθυντής Αντώνης Καρακούσης όχι μόνο δεν την “κάλυψε”, αλλά αντίθετα την “άδειασε” στη διαμάχη που ξέσπασε με την κυβέρνηση… Έτσι η Κρουστάλλη παραιτήθηκε και ξεκίνησε συνεργασία με το site του Χρήστου Ράπτη “iefimerida.gr”.

Ωστόσο η δημοσιογράφος ακριβώς ένα μήνα μετά την παραίτηση Καρακούση από το “Βήμα” (στις 22/11), και μετά από “διάλειμμα” δυο χρόνων, εμφανίζεται ξανά στις σελίδες της εφημερίδας με την υπογραφή της. Είναι προφανές ότι η αλλαγή στη διεύθυνση του “Βήματος” και κυρίως η παραίτηση Καρακούση διευκόλυνε την επιστροφή της ανοίγοντας τον δρόμο!

Ας θυμηθούμε όμως τι έγραφε το Enimerosi24 πριν δυο χρόνια τον Δεκέμβριο του 2020 για το παρασκήνιο της παραίτησης Κρουστάλλη και τη στάση Καρακούση: “Το κύριο άρθρο της εφημερίδας επέλεξε ο Αντώνης Καρακούσης για να απαντήσει στα όσα συμβαίνουν στην εφημερίδα τις τελευταίες εβδομάδες. Θυμίζουμε ότι η εφημερίδα δημοσίευσε ρεπορτάζ το οποίο υπέγραφε η διευθύντρια σύνταξης Δήμητρα Κρουστάλλη σύμφωνα με το οποίο υπήρχε διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων για τον κορωνοϊό. Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση και πολυμέτωπη. Σε πρώτο επίπεδο υπήρξε σειρά δηλώσεων και ανακοινώσεων που από τη μια πλευρά αντέκρουαν το ρεπορτάζ και από την άλλη εκτοξεύονταν βαρείς χαρακτηρισμοί εναντίον της εφημερίδας και των στελεχών της. Σε δεύτερο επίπεδο υπήρξε ασφυκτική πίεση από το Μαξίμου για να υπάρξει «διόρθωση» με αποτέλεσμα η Δήμητρα Κρουστάλλη να παραιτηθεί καταγγέλλοντας την παρέμβαση της κυβέρνησης. Όπως είναι ευνόητο η εξέλιξη αυτή δημιούργησε μεγάλο ζήτημα που πήρε πολιτικές διαστάσεις. Δεν είναι και τόσο απλό ο διευθυντής σύνταξης μιας εφημερίδας σαν το “ΒΗΜΑ” να παραιτείται καταγγέλλοντας δημόσια μια κυβερνητική παρέμβαση. Όπως είναι επόμενο το βάρος έπεσε πάνω στον Αντώνη Καρακούση ο οποίος επέλεξε να μην τοποθετηθεί σε πρώτο χρόνο αφήνοντας έτσι να οργιάζουν οι φήμες για το τι συμβαίνει στην εφημερίδα” (εδώ η συνέχεια του ρεπορτάζ)

Comments are closed.