Κωστής Χατζηδάκης – Δόμνα Μιχαηλίδου με μάσκα στα μάτια και λευκό μπαστούνι

“Προσπαθήσαμε να βιώσουμε τι αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης…” – ΕΙΚΟΝΕΣ

Για την παγκόσμια ημέρα λευκού μπαστουνιού η Δόμνα Μιχαηλίδου έγραψε: Αν για κάποιους από εμάς, το Λευκό Μπαστούνι είναι το σύμβολο της τυφλότητας, για τους συμπολίτες μας με οπτική αναπηρία είναι σύμβολο ελευθερίας, αυτοπεποίθησης και ανεξαρτησίας. Χθες, Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, κλείσαμε για λίγο τα μάτια και προσπαθήσαμε να βιώσουμε τι αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης.
Μια συμβολική κίνηση μαζί με τους Ολυμπιονίκες μας, για να τονίσουμε τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης στην κινητικότητα, που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, φραγμούς και αποκλεισμούς. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχατε στο «ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ 1 ο Blind Guide Καλλιθέας».

Η ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη:
Το παιδί που βλέπετε στη φωτογραφία είναι 19 ετών και έχασε την όρασή του δύο μήνες πριν δώσει Πανελλαδικές Εξετάσεις. Λέγεται Κωνσταντίνος Χατζής, είναι από τη Τζιά και τον γνώρισα σήμερα στο Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), στην εκδήλωση για την ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού. Ο Κωνσταντίνος συνεχίζει με τη βοήθεια του ΚΕΑΤ την προσπάθειά του για να πετύχει στο Πανεπιστήμιο και να σπουδάσει πληροφορική. Και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. Η συνάντησή μου με τον Κωνσταντίνο υπογράμμισε για μια ακόμα φορά μέσα μου πόσο στοχευμένη και αποτελεσματική πρέπει να είναι η προσπάθειά μας για τους συνανθρώπους μας με αναπηρίες και ειδικά με οπτική αναπηρία.
Συμμετείχα σήμερα μαζί με άλλους συναδέλφους στη συμβολική εκδήλωση «Έλα στη θέση μου» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού. Τέτοιες εκδηλώσεις γίνονται σήμερα σε όλο τον κόσμο. Η εκδήλωση ήταν συμβολική, το πρόβλημα όμως των συνανθρώπων μας αυτών είναι πραγματικό. Δεν χρειάζεται λοιπόν μόνο λόγια, ούτε καν ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και των διαφόρων Αρχών, όπως επιχειρήσαμε σήμερα. Χρειάζεται μετρήσιμο και χειροπιαστό έργο. Και αυτό είναι που επιχειρούμε να κάνουμε μαζί με τη Δόμνα Μιχαηλίδου – Domna Michailidou σε αυτό τον τομέα στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Comments are closed.