Ισχυρός σεισμός 5,4 ρίχτερ ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά
Πτώση βράχων στην παραλία Ναυάγιο – ΒΙΝΤΕΟ
Αποκόλληση και πτώση βράχων στην παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου σημειώθηκε λίγη ώρα μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 10:36 το πρωί της Πέμπτης στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.
Να σημειωθεί ότι μόλις πριν από 4 μέρες για τέτοιου είδους φαινόμενα είχε προειδοποιήσει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το imerazante.gr, το Λιμεναρχείο Ζακύνθου έχει απαγορεύσει την αποβίβαση των επισκεπτών στην παραλία.
«Ήταν ένας αισθητός σεισμός σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Σίγουρα αναμένονται μετασεισμοί στις περιοχές αυτές και μάλιστα θα ήθελα να πω ότι ο σημερινός σεισμός έγινε στο ίδιο ρήγμα που είχε γίνει κι ο μεγάλος σεισμός στην Κεφαλονιά το 2014, το ρήγμα που υπάρχει μεταξύ Κεφαλονιάς και Λευκάδας.Χρειαζεται προσοχή, δεν ανησυχούμε και το παρακολουθούμε» είπε στο protothema.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.
Σημειώνεται ότι μετά τον σεισμό των 5,4 Ρίχτερ και μέχρι τις 11:16 το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκαν άλλοι 7 σεισμοί στην ευρύτερη περιοχή με μεγαλύτερο μέγεθος αυτό των 3,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.
Όπως εξήγησε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, για τον σεισμό των 5,4 Ρίχτερ «είναι μια περιοχή στην οποία υπάρχει ένα ρήγμα μεγάλο δυτικά της Κεφαλονιάς, στο νότιο τμήμα είχαμε τον σεισμό και είναι το σημείο που βυθίζεται η πλάκα».
Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «προς το παρόν δεν βλέπουμε μετανάστευση επικέντρων στο ρήγμα του Ληξουρίου» εκτιμώντας ότι «το φαινόμενο θα λήξει εδώ με κάποιον αριθμό μετασεισμών που δεν θα γίνονται αισθητοί καθώς θα σημειώνονται στη θάλασσα».
Η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου
Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωνε ότι με έναν σεισμό θα καταρρεύσουν τα πρανή και ουσιαστικά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, αφού από κάτω συνωστίζονται καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες…
“Τουρισμός χωρίς προστασία δεν είναι τουρισμός!
Ζάκυνθος, στο περίφημο Ναυάγιο, βρέθηκα για επιστημονικούς λόγους.
Εκατοντάδες τουρίστες μεταφέρονται μαζικά και συνωστίζονται ακριβώς κάτω από τα επικρεμάμενα κατακόρυφα πρανή.
Με ένα σεισμό θα καταρρεύσουν. Αλλά και χωρίς σεισμό, όπως έγινε προ 4-ετίας περίπου, όταν τμήμα του πρανούς – μικρό ευτυχώς – κατέρρευσε, προκάλεσε τοπικό τσουνάμι και οι επισκέπτες έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν. Την επόμενη φορά δεν θα είναι ευτυχώς αλλά δυστυχώς.
Δεν κατέβηκα, δεν ήθελα να συμμετάσχω σε μια τέτοια “εμπειρία”.
Πηγή tovima.gr