Επιβάτης που διασώθηκε από το Euroferry Olympia ήταν και στο Norman Atlantic

ΒΙΝΤΕΟ

Αποστολή στην Κέρκυρα Φρίξος Δρακοντίδης

Ένας από τους επιζώντες του Euroferry επέβαινε τον Δεκέμβριο του 2014 στο Norman Atlantic – Πώς περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε τότε και τώρα

Επιβάτης του Euroferry Olympia περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές που βίωσε μέχρι να απεγκλωβιστεί από το φλεγόμενο πλοίο. Πρόκειται για τον Επαμεινώνδα Καραπιπέρη για τον οποίο η μοίρα έπαιξε ένα τραγικό παιχνίδι καθώς ήταν ανάμεσα στους επιζώντες του Norman Atlantic.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε μεταξύ άλλων πως «οι στιγμές δεν περιγράφονται γιατί εκείνη την ώρα κοιτούσες πως να σωθείς. Το καλό είναι ότι δεν υπήρξε πανικός. Το πλήρωμα ήταν πολύ ψύχραιμο και οι Έλληνες και οι Ιταλοί. Δόξα το Θεό όλα πήγαν καλά», επεσήμανε αρχικά ο άνδρας.

Οι δηλώσεις του Βούλγαρου μηχανικού πλοίων

Αναφερόμενος στην τραγωδία του Norman Atlantic τόνισε πως «τότε η φωτιά ήταν πολύ μεγαλύτερη ενώ υπήρχε κακοκαιρία. Διασώθηκα μετά από δύο μέρες με τη βοήθεια ενός ελικοπτέρου. Ήμουν για δύο μέρες χωρίς νερό και φαγητό. Έκανα προσευχές», υποστήριξε ακόμη. «Όταν μπήκα στη βάρκα είπα ευτυχώς όλα τελείωσαν», επεσήμανε.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Σκρέπα, μέλους του πληρώματος του πλοίου

«Ο Θεός είναι μεγάλος, ευτυχώς που είμαστε ζωντανοί» λένε επιβάτες του «Euroferry Olympia»

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ανθρώπων, που πρόλαβαν να απομακρυνθούν από το οχηματαγωγό «Euroferry Olympia» του ομίλου Grimaldi, το οποίο άρπαξε φωτιά τα ξημερώματα της Παρασκευής κι ενώ βρισκόταν στον θαλάσσιο χώρο, στα ανοιχτά της Κέρκυρας, κατευθυνόμενο στο λιμάνι του Μπρίντιζι, στην Ιταλία.

Οι δηλώσεις του μάγειρα του πλοίου, Κώστα Μαυροματάκη

Με τις προσπάθειες εντοπισμού των αγνοούμενων και απεγκλωβισμού των εγκλωβισμένων να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο μάγειρας του πλοίου, Κώστας Μαυροματάκης ανέφερε στο protothema.gr πως «ο Θεός είναι μεγάλος και είχαμε την εύνοιά του», ενώ ο μηχανικός πλοίων από την Βουλγαρία, Constantine, περιγράφει: «Ευτυχώς που είμαστε ζωντανοί, ζήσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά το πλήρωμα ήταν εκπαιδευμένο. Ξυπνήσαμε και είδαμε καπνούς. Είχε ηχήσει ο συναγερμός και είχαν δοθεί οδηγίες να εγκαταλειψουμε το πλοίο».
Πηγή protothema.gr

Comments are closed.