“Η Ακρίτα θα είναι η πρώτη που θα ζητήσει άσκηση βίας αν χρειαστεί ποτέ τη βοήθεια της αστυνομίας”

Έλενα Ακρίτα

“Ατυχής η κριτική της – Δεν ξέρω αν ήθελε να δημιουργήσει έναν ντόρο γύρω από το όνομα της…”

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της Αστυνομίας Βασίλης Ντούμας, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στον Βασίλη Αδαμόπουλο, ανέφερε πως η προετοιμασία των προηγούμενων ημερών, αυτό που από κάποιους χαρακτηρίστηκε αστυνομοκρατία και υπερβολικός ζήλος της αστυνομίας, έφερε αποτέλεσμα αποτρέποντας τα επεισόδια.
Απαντώντας σε όσα καταγγέλλει η αντιπολίτευση και ένα μέρος της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς περί αστυνομοκρατίας, ο κ. Ντούμας απάντησε πως « αστυνομοκρατία για να αισθανθεί ο πολίτης θα πρέπει οι γειτονιές της πατρίδας μας, της Ελλάδος, της Αθήνας, της Αττικής να έχουν τόσο πυκνή αστυνομική παρουσία ώστε να είναι ασφυκτική. Αν εννοούν αστυνομοκρατία το παραδοσιακό κέντρο της Αθήνας, που παραδίδονταν στις φλόγες μία εβδομάδα πριν και μία εβδομάδα μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου, εγώ δεν το λέω αστυνομοκρατία, γιατί μέχρι χτες, εκεί που σήμερα χαρακτηρίζουμε αστυνομοκρατία, υπήρχε αναρχοκρατία και μπαχαλοκρατία, δεν μπορούμε να περάσουμε από τη νύχτα στη μέρα με μαγικές μεθόδους. Η αστυνομία καλώς ή κακώς θα είναι εκείνη που θα θέτει τους όρους και τις εγγυήσεις έτσι ώστε να περάσουμε στη σημερινή μέρα και να λέμε ότι δεν άφησε πίσω της καταστροφές, αποκαϊδια και τραυματίες. Είναι μία κατάσταση μιας κοπέλας που αισθάνθηκε ότι άσκησαν βία πάνω της, υπάρχει η διαδικασία της προανάκρισης, η δικαιοσύνη, φυσικά δεν λέμε ότι η αστυνομία είναι άγγελοι με φτερά ή δεν υπερβάλλουν μερικές φορές, γι αυτό είναι και η δικαιοσύνη και η δικαιοσύνη της αστυνομίας πολλές φορές για να μαζέψει αυτούς που υπερβάλλουν».
Για την οργισμένη αντίδραση της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα που προκάλεσαν τα όσα είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών για την εισβολή των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ο κ. Ντούμας χαρακτήρισε τουλάχιστον ατυχή την παρατήρηση.
Πρόσθεσε δε, ότι ο ίδιος ποτέ δεν είναι ακραίος και το να δέχεται κάποιος κριτική για τα αυτονόητα είναι «τρελό» όπως το χαρακτήρισε, σημειώνοντας πως « το να λες ότι ο μόνος που έχει δικαίωμα να ασκήσει βία στα πλαίσια κάποιων αρχών της αναλογικότητας, της νομιμότητας, για να υπερασπιστείς το νόμο δημοκρατικά, ο μόνος που μπορεί να το κάνει αυτό είναι η αστυνομία, θεωρώ αστείο να δέχεσαι κριτική και θα σας πω πάρα πολύ απλά πώς θα σταματήσεις το μαχαίρι του δολοφόνου που ακόμα είναι ζεστό και στάζει αίμα; Πώς θα σταματήσεις το καλάζνικοφ του κακοποιού που θέλει να κάνει τη ληστεία; Με βία φυσικά και δεν σας μιλάει ένας οπαδός της βίας. Μακάρι να μπορούσαν τα πράγματα να μην απαιτούν βία. Δεν ξέρω αν η κ. Ακρίτα ήθελε να δημιουργήσει έναν ντόρο γύρω από το όνομα της και ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ να έχει την ανάγκη της αστυνομίας σε πολύ δύσκολη περίσταση της, ώστε να χρειαστεί η αστυνομία να ασκήσει βία, διότι νομίζω ότι θα είναι η πρώτη που θα την καλέσει και θα απαιτήσει να ασκήσει βία ανάλογη εκείνης που θα της ευχόμουν ποτέ να μην δεχτεί».

Comments are closed.