Η ερώτηση που δεν έκανε ο Σρόιτερ στον Τσίπρα
Κατά κοινή ομολογία ο Αντώνης Σρόιτερ έκανε μια πολύ καλή συνέντευξη στον Αλέξη Τσίπρα εχθές το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, θέτοντας στον πρωθυπουργό όλα τα θέματα της επικαιρότητας (συμπεριλαμβανομένου του Μακεδονικού και των Ελληνοτουρκικών). Οι απαντήσεις του πρωθυπουργού κρίνονται και αξιολογούνται.
Ωστόσο ήταν τρία σημεία που ο δημοσιογράφος θα μπορούσε να επιμείνει.
Το ένα αφορούσε στη δήλωση Πολάκη, αν δηλαδή πρέπει να μπει κάποιος φυλακή για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές. Ο πρωθυπουργός με τον τρόπο του απέφυγε να τοποθετηθεί επί της δήλωσης, και απάντησε στο αν πρέπει να επιταχυνθεί η απόδοση της δικαιοσύνης (για το οποίο κανείς δεν διαφωνεί)! Ο Σρόιτερ λοιπόν έπρεπε να επιμείνει αυστηρά στη δήλωση περί φυλακής και να ρωτήσει τον πρωθυπουργό αν συμμερίζεται ή όχι, ότι κάτι τέτοιο είναι προϋπόθεση για να κερδίσει τις εκλογές.
Το δεύτερο αφορούσε στην ανομία στα πανεπιστήμια και στο γιατί η αστυνομία δεν παρεμβαίνει. Ο δημοσιογράφος έπρεπε να επιμείνει στο κομμάτι της διακίνησης ναρκωτικών και άλλων προβλημάτων που καθημερινά μεταδίδονται και από το δελτίο του ALPHA… Αντί ο πρωθυπουργός να μιλάει γενικά για το άσυλο και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Και το τρίτο σημείο αφορούσε στην απάντηση του πρωθυπουργού οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές. Εδώ ο δημοσιογράφος θα έπρεπε να επιμείνει και να ρωτήσει τον Αλέξη Τσίπρα τι θα κάνει στην περίπτωση που θα είναι δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα παραιτηθεί από την προεδρία του κόμματος ή όχι; Αναμφισβήτητα θα ήταν δύσκολο να αποσπάσει μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα, θα έπρεπε όμως να τεθεί. Διότι η τηλεόραση όπως είπε και ο ίδιος ο δημοσιογράφος “είναι άτιμο πράγμα και οι δηλώσεις μένουν”… Το να μείνει όμως η δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα κερδίσει και τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις, ακόμη κι αν διαψευστεί, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια πρόβλεψη… Αντίθετα μια δήλωση για το τι θα κάνει μετά από μια εκλογική ήττα είναι δέσμευση! Από μια τέτοια δέσμευση (προεκλογικά) το 1993 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αναγκάστηκε μετεκλογικά να παραιτηθεί από πρόεδρος της ΝΔ, αφού είχε χάσει τις εκλογές!