Πέπλο αφρικανικής σκόνης σκέπασε τον ελλαδικό ουρανό

Το πέπλο αφρικανικής σκόνης που έχει καλύψει τον Αττικό ουρανό από το πρωί, δημιούργησε αποπνικτική ατμόσφαιρα αλλά συνάμα έδωσε την ευκαιρία στους λάτρεις της φωτογραφίας να απαθανατίσουν τοπία και εικόνες από διάφορα σημεία της πόλης.

Πέπλο αφρικανικής σκόνης σκέπασε τον ελλαδικό ουρανό

Η σκόνη από την Αφρική δεν έχει φτάσει μόνον στην Αττική, κάλυψε τα πάντα στην Αργολίδα καθώς επίσης, σχεδόν σε ολόκληρη την Κρήτη.

Ναι μεν, το θέαμα είναι εντυπωσιακό με το κίτρινο χαλί που έχει δημιουργήσει η αφρικανική σκόνη στον ελλαδικό ουρανό, ωστόσο, αρκετές πτήσεις είχαν πολύωρες καθυστερήσεις ενώ άλλες ακυρώθηκαν.

Υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενης σκόνης

Από το πρωί της Τετάρτης, οι αυτόματοι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στη Μεθώνη και τα Χανιά καταγράφουν υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενης σκόνης, οι οποίες μάλιστα ξεπέρασαν τα 1.000 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο στα Χανιά.

Στο Ρέθυμνο, αρκετοί κάτοικοι φόρεσαν πάνινες μάσκες και τα καταστήματα έκλεισαν τις πόρτες. Στον βόρειο οδικό άξονα της Κρήτης, η αστυνομία και η πυροσβεστική απομάκρυνε πεσμένα δέντρα, τα οποία ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα για τα οχήματα λόγω της χαμηλής ορατότητας.

Οι ισχυρότερες ριπές ανέμου καταγράφηκαν στη Φινοκαλιά Λασιθίου με ταχύτητα 159 χιλιομέτρων την ώρα. Στο Φράγμα Ποταμών Ρεθύμνου έφτασαν τα 134 χλμ/ώρα και στον Αλικιανό Χανίων τα 111 χλμ/ώρα.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.