Τι δώρο θέλω να μου κάνει ο Οικονομέας αυτά τα Χριστούγεννα

 

Γιώργος Οικονομέας

email αναγνώστριας

Παρακολουθώ φανατικά Καμπουράκη-Οικονομέα. Με συμπτώματα ψυχαναγκασμού μ’ αρέσει να νιώθω ασφαλής ότι μεταξύ 7 με 7:30 δεν αλλάζει τίποτα. Οι παρουσιαστές στις θέσεις τους,  απέναντι τους με σειρά εμφάνισης Σαραντάκος, Χριστοδουλάκης, Αμπελιώτης και το new entry μια κυρία που στο σούπερ γράφει το όνομά της – παύλα ‘’κόκκινα δάνεια’’(?).

Όλα ίδια κάθε μέρα την ίδια ώρα. Όλα στη θέση τους, όλα τακτοποιημένα, νοικοκυρεμένα, όπως τα άφησα χθες. Δεν συγχωρώ τον εαυτό μου που δεν είχα προσέξει εδώ και λίγες μέρες ότι κάτι άλλαξε σε όλο το σκηνικό. Προστέθηκε μια ελιά. Στα πίσω αριστερά του Οικονομέα μια γλάστρα με μια ελιά. Και πάνω που αναρωτιέμαι για το συμβολισμό ακούγεται ο παρουσιαστής να λέει ότι τον ρωτάει τηλεθεάτρια ‘’τι ρόλο βαράει η ελιά πίσω σου;’’.

Ο παρουσιαστής καταρχήν καταγγέλλει (με χιούμορ) την τηλεθεάτρια για την αγοραία διατύπωση της ερώτησης. Σωστά. Δεν δέχεται τηλεθεατές αν δεν έχουν τουλάχιστον πτυχίο φιλολογίας ή δεν χρησιμοποιούν εστέτ διατυπώσεις. Εμένα αυτό δεν με πείραξε. Ήθελα όπως και η τηλεθεάτρια να ακούσω την απάντηση. Μεταξύ μας, ο παρουσιαστής μάλλον μου φάνηκε να κερδίζει χρόνο για να βρει μια ωραία εξήγηση.

Είπε λοιπόν, ότι η ελιά είναι ο χριστουγεννιάτικος στολισμός του στούντιο και έδωσε μια πιο λόγια απάντηση για να ισορροπήσει τη λαϊκότητα της ερώτησης της τηλεθεάτριας. Ότι ‘’οι ελιές είναι οι ρίζες μας’’ (ντόινγκ!). Δηλαδή το Πάσχα θα φέρει στο στούντιο αέτωμα του Παρθενώνα σε μια πιο παγανιστική διάθεση; Ας είναι.

Στην πορεία έμαθα κι άλλα ωραία για την αντίληψη του Οικονομέα και του Καμπουράκη περί χριστουγεννιάτικης διακόσμησης. Ότι, λέει, πέρσι ο Οικονομέας είχε ζητήσει και πάλι ελιά για τα Χριστούγεννα αλλά του φέρανε μια, με μια περίτεχνη κηποτεχνική, και την πέταξε. Ο Καμπουράκης εμφανώς προβληματισμένος και σαν πιο cheerful άτομο δήλωσε ότι όταν λείψει ο Οικονομέας θα βάλει δυό Αγιοβασίληδες πάνω στην ελιά να ΄ρθει να δείξει και ο Οικονομέας του αντιγύρισε ότι όταν λείψει ο Καμπουράκης θα φέρει το τρενάκι του να το βάλει σε λειτουργία.

Θα ήθελα να απευθύνω μια έκκληση προς τους δυο παρουσιαστές, ή να ζητήσω ένα δώρο για τα Χριστούγεννα. Του χρόνου με το καλό μη στολίσετε. Μ’ αρέσει να υπάρχουν στην τηλεόραση και δυό στραβόξυλα (με την καλή έννοια) που δεν θέλουν να στολίσουν χριστουγεννιάτικα μέχρι και το καμεραμάν στη δεξιά γωνία. Πήξαμε στο λαμπιόνι. Εξάλλου λάμπει καλύτερα η αλήθεια στις συμπεριφορές μας. Αφού δεν το έχετε με το έλατο και τη γιρλάντα αφήστε τα «Καλημερούδια» αμέσως μετά να μας πνίξουν στο γκι.

Καλά Χριστούγεννα

Comments are closed.