Εντιτόριαλ, τελευταίο

Στάθης Τσαγκαρουσιάνος

Αλλαγές στη LIFO

Του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου

Νext, please!

Αγαπητοί φίλοι, από σήμερα αρχίζουν ορισμένες αλλαγές στη δομή της LiFO, που θα μας οδηγήσουν στην επόμενη φάση της. Διευθυντής του εντύπου αναλαμβάνει ο Μ. Hulot. Γενικός διευθυντής της εταιρείας ο Μιχάλης Μιχαήλ. Κι εγώ λέω σιγά-σιγά να επιστρέψω στα πράγματα που είναι πιο δικά μου – πιο πολύ γράψιμο, περισσότερες δημιουργικές ιδέες, και ίσως λίγη περισσότερη ελευθερία στο πώς διαθέτω τον χρόνο μου.
Στις 20 του μήνα (ίσως και νωρίτερα) ανεβαίνει το νέο σάιτ μας. Το έχω δουλέψει μαζί με τον Γιάννη Καρλόπουλο και είναι, νομίζω, η σωστή μετεξέλιξη ενός σάιτ το οποίο επισκέπτονται 4.500.000 μοναδικοί επισκέπτες τον μήνα – αριθμός ιλιγγιώδης και για την πιο τολμηρή προσδοκία μας.

Θα ενεργοποιήσω επίσης τις εκδόσεις βιβλίων μας. Πάντα το ήθελα. Και ορισμένα άλλα πράγματα, που καλύτερα να τα δείτε ξαφνικά μπροστά σας.
Σε λίγες μέρες είναι και η επέτειός μας. Η LiFO κλείνει 10 χρόνια ζωής. Πέρασε διά πυρός και σιδήρου. Εισήγαγε πολλά νέα πράγματα στον χώρο των media, που διαχύθηκαν και τώρα θεωρούνται αυτονόητα – αλλά για μια φορά ας υπενθυμίσω ότι ξεκίνησαν από εμάς, σε ένα πλυσταριό της Πραξιτέλους. Γίναμε ένα μέσο απολύτως ανεξάρτητο και απολύτως ελεύθερο – πράγμα που πολλοί διεκδικούν, αλλά ελάχιστοι πραγματικά είναι.
Μοιραία, σταματάει και αυτή η στήλη. Δεν μ’ αρέσει να πιάνω στασίδι στα πάρτι των παιδιών.
Θα ήθελα να είμαι σαφέστερος για τον νέο κύκλο που ανοίγεται στη ζωή μου, αν ήξερα κι εγώ κάτι παραπάνω. Όλα παίζουν. Σαφές είναι πάντως ότι ένας κύκλος κλείνει σήμερα. Κι ότι δεν μ’ αρέσει να κάθομαι με σταυρωμένα χέρια. Κάθε άλλο.
Εύχομαι στους νέους που παίρνουν τη θέση μου να νιώσουν την ασύλληπτη ανατριχίλα που με διαπερνούσε κάθε φορά που ένα τεύχος ήταν ακριβώς όπως το ήθελα (λίγες φορές).
Και βέβαια, θα είμαι πάντα δίπλα τους, στις στιγμές της αμφιβολίας.
Πάμε παρακάτω λοιπόν.
Αγάπη μόνο.

Πηγή lifo.gr

Comments are closed.