Master καταστροφή για τους τρεις σεφ!
To reality νίκησε τη μαγειρική και οι κριτές μένουν έκθετοι
Κορυφώθηκε στο χθεσινό επεισόδιο του masterchef αυτό που είχαμε επισημάνει και εμείς και πολλοί για το φετινό κύκλο του παιχνιδιού. Στους δύο προηγούμενους κύκλους υπήρχαν έντονα τα στοιχεία του reality, αλλά η επιλογή των παικτών είχε γίνει κατά βάση με μαγειρικά κριτήρια και έτσι βλέπαμε και κανά πιάτο της προκοπής. Φέτος στήθηκε στην ουσία ένα Big Brother με ολίγη (κακή) μαγειρική. Η δοκιμασία αποχώρησης ενώ είμαστε στη δεκάδα είχε το χειρότερο πιάτο που υπήρξε ever στο διαγωνισμό. Και αν αυτό το πιάτο παρουσιάστηκε έτσι (και καλά) επίτηδες τα άλλα δύο ήταν εξίσου κακά. Υποτίθεται ότι σε αυτή τη φάση έχουν μείνει οι πλέον ταλαντούχοι από τους εκατοντάδες ή και χιλιάδες που δήλωσαν συμμετοχή. Και η διαδικασία αποχώρησης ήρθε ως συνέχεια μιας ομαδικής δοκιμασίας στο Χίλτον όπου και πάλι οι δύο ομάδες παρουσίασαν πιάτα κάτω του μετρίου και κέρδισε τελικά ο λιγότερο κακός. Εξακολουθούμε να απορούμε όπως και σε προηγούμενες αναρτήσεις μας για το λόγο που οι σεφ, τρεις νέοι καλλιεργημένοι άνθρωποι, ιδιαίτερα ταλαντούχοι και πετυχημένοι στο χώρο τους δέχονται να βάζουν το όνομα και το κύρος τους σε αυτό το μαγειρικό ναυάγιο. Ναι η εκπομπή πάει και φέτος πολύ καλά σε νούμερα, ναι οι τρεις κριτές συνεχίζουν να κερδίζουν πόντους στο εγχώριο σταρ σίστεμ, ναι οι κριτές βγάζουν και κάποια έξτρα χρήματα πλέον από τη συμμετοχή τους σε διαφημίσεις ή σε άλλα εμπορικά πρότζεκτ αλλά βλέποντας το χάλι των πιάτων που τους σερβίρουν κάθε μέρα οι παίκτες νιώθουν εντάξει με τον εαυτό τους; Αν η απάντηση είναι ναι, εμείς πάμε πάσο. Απλά ας μας απαντήσουν αν θέλουν ποιόν από αυτούς που επέλεξαν φέτος να βάλουν στο παιχνίδι θα τον έβαζαν στις κουζίνες των μαγαζιών τους και θα τον εμπιστεύονταν να μαγειρέψει για τους πελάτες τους. Γιατί φέτος η παραγωγή έχει κάνει προσπάθεια να μοιάσει σε επίπεδο ιδεών και σεναρίου με το αμερικάνικο masterchef (που δεν έχει καθόλου reailty και δείχνει μόνο τις δοκιμασίες των παικτών στην κουζίνα) αλλά εκεί οι τρεις κριτές σεφ τους καλούς παίκτες τούς προσλαμβάνουν στα μαγαζιά τους ή ανακοινώνουν στους παίκτες ότι θα τους βοηθήσουν να υλοποιήσουν το όραμα που έχουν στο χώρο της μαγειρικής συμμετέχοντας οικονομικά ή με άλλους τρόπους σε ό,τι οι παίκτες θέλουν να κάνουν μετά το διαγωνισμό.